Ντάισελμπλουμ: “Δεν έχει χρηματοπιστωτικό κενό η Ελλάδα σε αντίθεση με την Πορτογαλία”

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε σήμερα ότι η Ελλάδα δεν έχει χρηματοδοτικό κενό την  ώρα μάλιστα που εντείνονται οι πιέσεις από την τρόικα για συμφωνία μέχρι την Κυριακή, όπως μετέδωσετο Reuters.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε στο πρακτορείο ότι η κυβέρνηση «βλέπει» μία συμφωνία με την τρόικα, μέχρι τη Δευτέρα, σε όλα τα θέματα πλην της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι η χώρα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας για την κινητικότητα, όπως αυτές έχουν τεθεί, προσθέτοντας ότι στο ακραίο σενάριο καθυστέρησης της δόσης της οικονομικής βοήθειας, η χώρα μπορεί να προχωρήσει σε αυξημένες εκδόσεις εντόκων γραμματίων.

«Δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «θα αναγκαστούμε να κάνουμε αυξημένη έκδοση εντόκων γραμματίων, θα καθυστερήσουμε τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων και ίσως μας οδηγήσει και σε άλλες περικοπές πληρωμών».

Κατά την ομιλία του στην επιτροπή του ολλανδικού κοινοβουλίου, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης στην έτερη χώρα που συμπορεύεται με την Ελλάδα στον δρόμο του μνημονίου, την Πορτογαλία χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στην χώρα «ανησυχητική».

«Θεωρώ ότι η πολιτική κατάσταση στην Πορτογαλία θα σταθεροποιηθεί και ότι η Πορτογαλία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στο πλαίσιο του προγράμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης