Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Εάν η Ουκρανία παραχωρήσει εδάφη, θα χάσει το Κίεβο

«Θα πρέπει να εγκαταλείψουν το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Αρχαίας Ρωσίας» ανέφερε ο Μεντβέντεφ

Σκληρή ήταν η απάντηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ προς τον συνεργάτη του Στίαν Γένσεν, ο οποίος σε δηλώσεις του μίλησε για παραχώρηση ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία για το τέλος του πολέμου.

Συγκεκριμένα, ο Μεντβέντεφ, ανέφερε στο κανάλι του στο Telegram, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, ότι αν η Ουκρανία συμφωνήσει να παραχωρήσει εδάφη για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψει ακόμη και το Κίεβο.

«Για να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να εγκαταλείψουν το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Αρχαίας Ρωσίας»

«Γιατί; Η ιδέα είναι περίεργη. Το μόνο ερώτημα είναι ότι όλα τα υποτιθέμενα «δικά τους» εδάφη είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμα. Για να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ, οι αρχές του Κιέβου θα πρέπει να εγκαταλείψουν ακόμη και το ίδιο το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Αρχαίας Ρωσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Λοιπόν, τότε θα έπρεπε να μεταφέρουν την πρωτεύουσα στη Λβιβ. Εάν, φυσικά, οι Πολωνοί συμφωνήσουν», συμπλήρωσε.

Τι είχε δηλώσει ο συνεργάτης του Στόλτενμπεργκ

Η δήλωση του Στίαν Γένσε, στενού συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου.

Όπως ανέφερε ο προαναφερθείς, «η Ουκρανία μπορεί να χρειαστεί να συμφωνήσει να παραχωρήσει στη Ρωσία μέρος των εδαφών που έχασε κατά τον πόλεμο, αν θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα