Ντόναλντ Τραμπ: Χωρίς νερό μπορεί – Χωρίς το Twitter… όχι

Ζητά να παρέμβει δικαστής για να ανοίξουν το λογαριασμό του

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, είναι αποφασισμένος να πάρει πίσω το account του στο twitter. Γι’ αυτό και ζήτησε από έναν δικαστή της Φλόριντα να παρέμβει ώστε να μπορέσει να επαναφέρει τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο, ο Τραμπ είχε μηνύσει το Twitter, Facebook και την Google κατηγορώντας τους ότι «φιμώνουν» τις συντηρητικές φωνές.

Ο Ντόναλντ Τράμπ την Παρασκευή, κατέθεσε αίτημα στο δικαστικό μέγαρο του Μαϊάμι, λέγοντας ότι η εταιρία «έριξε» το προφίλ του, καθώς πίεζαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι στο Κονγκρέσο. Το Τwitter, δεν έχει κάνει δήλωση ακόμη. Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως το Twitter ασκεί έναν βαθμού εξουσίας στην χώρα, άνευ προηγούμενου που είναι επικίνδυνος και δεν αφήνει την δυνατότητα να ανοίξει μια δημοκρατική συζήτηση.

Υπενθυμίζεται, ότι το «κλείσιμο» του προφίλ του αποφασίστηκε μετά την φονική επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου από εκατοντάδες υποστηρικτές του Τραμπ όταν ο ίδιος ισχυριζόταν ψευδώς ότι η ήττα του ήταν αποτέλεσμα απάτης. Τότε σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι ενώ τραυματίστηκαν εκατοντάδες. Ο ισχυρισμός του αυτός έχει διαψευστεί από πολλά δικαστήρια καθώς δεν στηρίχθηκε ποτέ σε πραγματικά στοιχεία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα