«Ο Αλέξης Γεωργούλης ζήτησε για 4η φορά την άρση της ασυλίας του» λέει ο δικηγόρος του

«Θεωρητικά μετά την άρση της ασυλίας θα πάρουμε την δικογραφία» ανέφερε η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη

Την Τρίτη 23 Μαΐου αναμένεται να γίνει η συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να αποφασίσει για την άρση ασυλίας του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γεωργούλης κατηγορείται για βιασμό και σωματική κακοποίηση εις βάρος στελέχους του ΠΑΣΟΚ, με την καταγγελία να έγινε από το ίδιο το θύμα.

Η Σταματίνα Μαλλά, δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη μίλησε για τις εξελίξεις στην υπόθεση του ηθοποιού αποκλειστικά στην εκπομπή «Πάμε Δανάη». «Η εξέλιξη που έχουμε είναι ότι το θέμα της άρσης της ασυλίας του κ. Αλέξη Γεωργούλη έχει εισαχθεί προς συζήτηση στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για την 23η Μαΐου. Είναι δηλαδή στην ατζέντα της Επιτροπής. Ο ίδιος έχει κληθεί να εκθέσει τις απόψεις του.

Έστειλε 3 επιστολές για επίσπευση των διαδικασιών

»Ωστόσο, εξέφρασε και πάλι την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του χωρίς ακρόαση προς διευκόλυνση και επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να γίνει το συντομότερο δυνατό η άρση της ασυλίας του και να προχωρήσει η υπόθεση». Ο Αλέξης Γεωργούλης, μέχρι στιγμής, έχει αποστείλει 3 επιστολές για την επίσπευση των διαδικασιών στο παρελθόν και αυτή την φορά στέλνει και τέταρτη, η δικηγόρος του σχολίασε σχετικά:

«Είχε γίνει πρώτη φορά με την επιστολή που είχε στείλει στην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, την κα. Metsola. Δεύτερη φορά με επίσημο έγγραφο πάλι προς την πρόεδρο. Τρίτη φορά διαμέσου της προέδρου προς την Επιτροπή και πλέον αυτή η φορά ήταν απευθείας στην Επιτροπή, η οποία πλέον τον κάλεσε κι επισήμως για να εκθέσει τις απόψεις του».

«Θα σταλεί κατευθείαν στην επόμενη ολομέλεια προκειμένου να ψηφιστεί η άρση»

Σε ερώτηση πότε περίπου προβλέπεται να συμβεί η άρση της ασυλίας, αλλά και πότε θα έχουν στα χέρια τους την δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση απάντησε η δικηγόρος: «Το λογικό είναι ότι εφόσον κι ο ίδιος το επιθυμεί, θα σταλεί κατευθείαν στην επόμενη ολομέλεια προκειμένου να ψηφιστεί η άρση. Δεν θα μπουν καν στην συζήτηση του θέματος, καθώς και η πλευρά του κ. Γεωργούλη επιθυμεί την άρση.

»Θεωρητικά μετά την άρση της ασυλίας θα πάρουμε την δικογραφία. Είναι κάτι που περιμένουμε, καθώς θα ήθελα να τονίσω για όλους ότι το τεκμήριο αθωότητας είναι το βασικότερο στοιχείο και ο βασικότερος πυλώνας που έχουμε στο ποινικό δίκαιο κι ότι ακόμη ο κ. Γεωργούλης αυτή την στιγμή είναι ύποπτος τέλεσης κάποιας πράξης που έχει καταγγελθεί και δεν έχει ακόμη την ιδιότητα καν του κατηγορούμενου».

Και συμπλήρωσε η κα Μαλλά: «Το λέω αυτό γιατί έχουν ακουστεί πάρα πολλά κατά καιρούς και θα ήθελα να το τονίσω για να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί στον χειρισμό της υπόθεσης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα