Ο Ανδρουλάκης επέλεξε την Α’ Θεσσαλονίκης: Εκτός Βουλής ο Χάρης Καστανίδης

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θα προτείνει εκ νέου τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για αντιπρόεδρο της Βουλής

Μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, αφήνοντας εκτός Βουλής τον Χάρη Καστανίδη. Επίσης θα προτείνει εκ νεόυ τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για αντιπρόεδρο της Βουλής.

Η ανακοίνωση της Χ. Τρικούπη:

Σας ενημερώνουμε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα προτείνει τον κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για Ε΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής και τον κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη για Γραμματέα του Προεδρείου της Βουλής.

Επίσης, γίνεται γνωστό ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα κρατήσει την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης.

Ευχαριστεί τον κ. Χάρη Καστανίδη, τους υποψηφίους της εν λόγω περιφέρειας καθώς και τα στελέχη και τους υποψηφίους της παράταξης σε όλη τη χώρα για τον αγώνα που έδωσαν και τη συμβολή τους στην ενίσχυση της δυναμικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Τις προσεχείς ημέρες θα οργανωθεί πλήρως το γραφείο του Προέδρου στη Θεσσαλονίκη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε κατέβει σε τρεις περιφέρειες, όπως έχει δικαίωμα κάθε πολιτικός αρχηγός: Την Α’΄Θεσσαλονίκης, το Ηράκλειο της Κρήτης και το νότιο τομέα Αθηνών. Εάν επέλεγε το Νότιο Τομέα, θα έμενε εκτός ο Παύλος Χρηστίδης, εάν διάλεγε το Ηράκλειο θα κόβονταν ο Φραγκίσκος Παρασύρης.

Κάπου εκεί ξεκίνησαν οι προβληματισμοί. Με τον Παύλο Χρηστίδη και τον Φρ. Παρασύρη, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει εξαιρετικές σχέσεις. Ωστόσο το αντεπιχείρημα ήταν ότι εάν αφήσει εκτός τον Χάρη Καστανίδη, θα αφαιρούσε ένα έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος, ενώ η Α’ Θεσσαλονίκης θα έμενε χωρίς εκπροσώπηση. Στον αντίποδα, κάποιοι αντέτειναν ότι το κενό θα καλυφθεί εν μέρει καθώς αναμένεται να αξιοποιηθεί σε «θέση με δημοσιότητα» ο Θανάσης Γλαβίνας που ήρθε πρώτος σε σταυρούς στην Β’ Θεσσαλονίκης, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν κατέλαβε έδρα.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του Μαΐου ο κ. Ανδρουλάκης είχε επιλέξει να κρτατήσει την Α’ Θεσσσαλονίκης, αφήνοντας εκτός τον Χάρη Καστανίδη ο οποίος είχε έρθει πρώτος σε σταυρούς. Η κίνηση εξόργισε τον κ. Καστανίδη ο οποίος είχε κάνει λόγο για «προσωπική προσβολή» καθώς το έμαθε μόλις λίγα λεπτά πριν βγει η σχετική ανακοίνωση. Η Χ. Τρικούπη είχε απαντήσει μέσω κύκλων ότι «δεν υπάρχει τίποτε το προσωπικό κατά του κ. Καστανίδη», σημειώνοντας ότι η απόφαση «είναι συμβολισμού» και στοχεύει αποκλειστικά σε καλύτερες επιδόσεις στην Κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη, ενώ τόνιζαν πως η απόφαση Ανδρουλάκη «δεν είναι τροχιοδεικτική για το μέλλον, καθώς δεν είναι καν σίγουρο αν θα επιλέξει την ίδια έδρα». και στις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα