Ο χρησμός Μητσοτάκη για τον Όλυμπο «φούντωσε» τα σενάρια για εκλογές στις 9 Απριλίου

Συνεργάτες του πρωθυπουργού θέλησαν να υποβαθμίσουν τη σημασία του διαλόγου εντάσσοντάς τον στο τρέξιμο μιας ακόμα περιοδείας

Η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με έναν κάτοικο του Κορυδαλλού για την ορειβασία πρόσθεσε άλλο ένα στοιχείο στον γρίφο σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών.

Ο πρωθυπουργός εκδήλωσε την επιθυμία του να ανέβει στον Όλυμπο, τον Μάιο «μετά τις εκλογές», όπως είπε, ατάκα η οποία επιβεβαιώνει το σενάριο για πρώτες κάλπες στις 9 Απριλίου.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού θέλησαν να υποβαθμίσουν τη σημασία του διαλόγου εντάσσοντάς τον στο τρέξιμο μιας ακόμα περιοδείας, ωστόσο οι κάλπες τον Απρίλιο εξυπηρετούν τον σχεδιασμό και τη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου, που επικεντρώνει το προεκλογικό αφήγημά του στην οικονομία και ιδιαίτερα στην αύξηση των μισθών και στους νέους.

Την πρώτη του μήνα θα έχει προηγηθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού -η τρίτη σε έναν χρόνο, που θα τον επαναφέρει στα προμνημονιακά επίπεδα, αν όχι και λίγο υψηλότερα-, ο χειμώνας θα έχει περάσει με τη στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου και η κυβέρνηση θα γνωρίζει τον ακριβή δημοσιονομικό χώρο ώστε να προχωρήσει σε νέες παροχές. Την ίδια περίοδο θα βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά και η Τουρκία, όπου οι εκλογές κλείδωσαν για τις 14 Μαΐου και η ρητορική αντιπαράθεση με την Αθήνα θα ενισχύσει το αφήγημα για την ανάγκη μιας σταθερής, αυτοδύναμης κυβέρνησης στην Ελλάδα που θα είναι ικανή να ανταποκριθεί άμεσα σε κάθε πρόκληση.

Το επόμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης θα εστιάσει σε περιοδείες σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου, μειώνοντας την παρουσία του στο εξωτερικό στις απολύτως απαραίτητες, όμως ορισμένα από αυτά τα ταξίδια εκτιμάται ότι έχουν αντίκρισμα και στην προεκλογική προσπάθεια, με τη διεθνή παρουσία του πρωθυπουργού να του δίνει πόντους στη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά κυρίως στην επόμενη ημέρα της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η συμμετοχή του κ. Μητσοτάκη σήμερα και αύριο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Εκεί ο πρωθυπουργός, όπως τονίζουν στενοί συνεργάτες του, θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας εν μέσω διαχείρισης αλλεπάλληλων κρίσεων και τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, καλώντας ακόμα περισσότερες εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα. Η παρουσία εκεί όλων των μεγάλων παικτών της παγκόσμιας οικονομίας αποτελεί το κατάλληλο βήμα που θα αξιοποιηθεί από τον κ. Μητσοτάκη για την προώθηση του μεγάλου στόχου, που είναι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους επιχειρήσεων από τους τομείς της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, των τραπεζών, μεταξύ των οποίων οι επικεφαλής της Intel, της Allianz, της AstraZeneca και της Coca-Cola. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός θα έχει ταυτόχρονα την ευκαιρία να αναδείξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αλλά και τις κινήσεις της Ελλάδας στο κέντρο της συνδιαμόρφωσης των ευρωπαϊκών αποφάσεων, τις πρωτοβουλίες για λύσεις στην ενεργειακή κρίση και την ενεργειακή ασφάλεια και τον ρόλο της ως δύναμης αξιοπιστίας, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, σε μια κρίσιμη συγκυρία, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα