Ο Εγκέλαδος ισοπέδωσε τη Βρισά στη Μυτιλήνη

«Εννιά στα δέκα σπίτια του χωριού είτε έχουν γκρεμιστεί είτε έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες. Όλα τα παλαιά κτίσματα έχουν πέσει μόνο τα νέα έχουν διασωθεί», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέλιος Πανσεληνάς, κάτοικος της Βρισάς Μυτιληνής.

Ο λόγος για το χωριό των περίπου 800 κατοίκων που ισοπεδώθηκε από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο ίδιος κάτοικος, πάντως, διευκρίνισε αυτό αφορά τα παλιά σπίτια του χωριού, καθώς τα νεότερα δεν έχουν τόσο σοβαρές ζημίες. Την ίδια ώρα, ο Στρατός στήνει σκηνές στο γήπεδο του Πολιχνίτου, ενώ η δημοτική Αρχή της Μυτιλήνης ανοίγει δωμάτια σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην τουριστική περιοχή των Βατερών, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι άστεγοι σεισμοπαθείς της Βρισάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ Η “ΑΠΟΨΗ”

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Μυτιλήνης

 

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, αντιστράτηγο εν αποστρατεία Γιώργο Καμπούρη που βρίσκεται στην περιοχή της Βρισάς, η καταστροφή του χωριού είναι ολική. Μεταξύ των κατεστραμμένων κτιρίων είναι και το παλιό σχολείο του χωριού. Πυροσβέστες, αστυνομικοί και απλοί κάτοικοι έχουν ανασύρει τουλάχιστον 10 τραυματίες από τα ερείπια της Βρισάς, ενώ αγωνία υπάρχει για τους ηλικιωμένους που ζουν στο χωριό και δεν απαντάνε στα τηλέφωνα που δέχονται από οικείους τους. Από την Π.Υ. έγινε επίσης γνωστό ότι συνεχίζονται οι έρευνες για μια ηλικιωμένη γυναίκα που πιθανολογείται ότι είναι εγκλωβισμένη σε ερείπια σπιτιού.

Τέλος, μαζί με την ομάδα της ΕΜΑΚ που μεταβαίνει αυτή την ώρα στην Μυτιλήνη με το Chinook της Αεροπορίας Στρατού θα είναι και ένας εκπαιδευμένος σκύλος για τις έρευνες μέσα στα χαλάσματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα