Ο «εξαφανισμένος» Ιβάν Σαββίδης

Στο ποδόσφαιρο έχουν μπει μεγάλοι επιχειρηματίες που διαφεντεύουν τις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Δεν έφθασαν με πετροδόλαρα από την Αραβία, ούτε από κολοσσούς των ΗΠΑ ή της Κίνας. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην ΑΕΚ και ο Γιάννης Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό, έχουν λιγότερο ή περισσότερο συνδυάσει τη ζωή τους με την αγαπημένη τους ομάδα. Αυτή που από παιδιά υποστήριξαν.

Παράλληλα υπάρχει και ο Ιβάν Σαββίδης. Ήλθε από τη Ρωσία κι έριξε χρήμα στον ΠΑΟΚ. Τον δυνάμωσε, όπως έκανε με πολλές ακόμη επενδύσεις στην Ελλάδα και πήρε τίτλους.

Όλοι οι πρόεδροι έχουν φυσική παρουσία δίπλα στην ομάδα τους. Ξέρουν πόσο ρόλο παίζει να είναι εκεί. Όχι στα… τετριμμένα του αγιασμού και τις καλές επιτυχίες, αλλά δίπλα να τους αισθάνεται ο παίκτης, ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής.

Ο Μελισσανίδης, για παράδειγμα, πήγε και μίλησε στους παίκτες για τον Γιαννίκη. Στα Σπάτα. Όλοι οι πρόεδροι είναι στην κερκίδα και βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα. Όλοι εκτός απ’ τον Ιβάν Σαββίδη που εξαφανίστηκε και λειτουργεί αποκλειστικά μέσω τηλεδιασκέψεων. Ο λόγος; Η πανδημία του κορωνοϊού. Αναρωτιέται κανείς γιατί μόνο ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ φοβάται τον ιό και είναι άφαντος; Δεν έχει αντισώματα, λέει, παρά τον εμβολιασμό του. Είναι ένα θέμα αυτό και δεν ξέρω αν σχετίζεται με το ρώσικο εμβόλιο που έκανε. Αλλά ακόμη και κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί, όπως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για παράδειγμα, εξαφανίζεται; Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος μεγαλοεπιχειρηματίας εξαφανισμένος. Απομονωμένος. Εκτός απ’ τον Σαββίδη, δεν έχει εντοπιστεί άλλος. Στο ποδόσφαιρο τουλάχιστον.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα