Ο Φουντούλης, ο Μπακασέτας που συγκλονίζουν και οι… «μουγκοί» influencers του ελληνικού αθλητισμού

Μετά τον αρχηγό της εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, που μιλώντας εξ ονόματος όλων των διεθνών στο Τόκιο αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που κατατρώγουν την σάρκα της Ελλάδας, ο αρχηγός της εθνικής ποδοσφαίρου έκανε το ίδιο, με φοβερή ανάρτησή του.

Μοιραία, διερωτάται ο κάθε νοήμων άνθρωπος: Τι απέγιναν όλοι αυτοί οι influencers της ελληνικής κοινωνίας με τους χιλιάδες followers; Ούτε δυο γραμμές δεν έγραψαν για τις φωτιές. Ποστάρουν μόνο τις διακοπές τους, ενώ καίγεται η μισή Ελλάδα.

Αυτούς έχει αγιοποιήσει η ελληνική κοινωνία. Τους «τίποτες», τους κενούς.

Συγκλονίζει με τα λόγια του ο Τάσος Μπακασέτας, σε ανάρτησή του, για τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας με τα πολλά μέτωπα πυρκαγιών.

ναφέρει ότι όλοι πρέπει να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί και να σκεφτούμε σε τι κόσμο θέλουμε να ζήσουμε, ζητώντας συγγνώμη από τη φύση και από τις επόμενες γενιές που θα υποφέρουν.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μπακασέτα:

«Είναι στιγμή να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω και ν’ αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί χωρίς απλά και δίχως σκέψη να το μεταβιβάζουμε μέσα στο γενικότερο ανάθεμα.

Είναι στιγμή να σκεφτούμε σε τι κόσμο θέλουμε να ζήσουμε και να φροντίσουμε να συμβάλλουμε ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση.

Είναι στιγμή να ζητήσουμε συγνώμη στη φύση, στα ζώα και στις επόμενες γενιές που θα υποφέρουν χωρίς δικαίωμα επιλογής.

Είναι στιγμή ν’ αναγνωρίσουμε τις πραγματικές αξίες, τους καθημερινούς ήρωες, τ’ αληθινά πρότυπα ζωής κι όχι τα όμορφα περιτυλίγματα.

Είναι στιγμή να κλάψουμε για την Ελλάδα, την Τουρκία και τον υπόλοιπο κόσμο που καίγεται. Να σταθούμε δίπλα στους πληγέντες, τους πυροσβέστες, τους εθελοντές.

Μα βασικά είναι στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ν’ αλλάξουμε.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα