Ο Γαλανός «security» για το μέλλον

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει εισέλθει σε περίοδο εξαγνισμού και κάθαρσης. Ομάδες με μεγάλα οικονομικά ανοίγματα, τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στη δυναμική τους ή ακόμη και στη δυναμική των ιδιοκτητών τους, καλούνται σήμερα να γυρίσουν σελίδα και να σχεδιάσουν το μέλλον τους πάνω σε εντελώς διαφορετική βάση.

Η ΑΕΚ έδειξε τον δρόμο του… εξαγνισμού, πληρώνοντας βαρύ τίμημα, με τον υποβιβασμό της στις χαμηλότερες κατηγορίες. Ο Άρης αποτελεί το δεύτερο «τρανταχτό» παράδειγμα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Το εγχείρημα δεν ήταν –και εξακολουθεί να μην είναι– ούτε εύκολο, ούτε απλό. Η απόφαση να υποβιβαστεί η ομάδα, ώστε να διαγραφούν τα χρέη της, θέτοντας νέες βάσεις στη λειτουργία της, ήταν περισσότερο ένα ψυχολογικό βάρος που θα έφερε ο εμπνευστής της. Δεν είναι καθόλου εύκολο μια ομάδα με ιστορία να αποφασίσει τον καταποντισμό της αγωνιστικά και οικονομικά. Εντούτοις, αποτελούσε μία μοναδική ευκαιρία να απεμπλακεί ο σύλλογος από τη «μέγγενη» των οικονομικών θεμάτων που τον καταδίκαζαν σε μόνιμη απαξία και διασυρμό.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού συνέβησαν διάφορες διεργασίες, πριν καταλήξουν οι Θεσσαλονικείς στην απόφαση να ρίξουν την ομάδα στη Γ΄ Εθνική μέσω της εκκαθάρισης. Υπήρξαν κόντρες, συγκρούσεις, δικαστικές διαμάχες για τη διεκδίκηση της διοίκησης και πολλά ακόμα γεγονότα, τα οποία προκάλεσαν διχασμό στις τάξεις των οπαδών. Η αλήθεια είναι ότι δεν αποτελεί ευχάριστη είδηση η εκκαθάριση μίας ιστορικής ομάδας, ωστόσο η ιδέα ωρίμασε στη διάρκεια του καλοκαιριού προκειμένου να διαφανεί ένα νέο μέλλον, έστω και αν στηρίζεται πάνω στα «ερείπια» ενός ένδοξου
παρελθόντος.

Μετά το πέρας των διαδικαστικών και της γραφειοκρατίας, ο Άρης άλλαξε και τυπικά σελίδα στη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε. Η συνεδρίαση του Ερασιτέχνη είχε διάρκεια 2,5 ωρών και μετά από αρκετές συζητήσεις, το Δ.Σ. κατέληξε στο πρόσωπο του επιχειρηματία Γιώργου Γαλανού, ο οποίος από καιρό είχε εκδηλώσει την επιθυμία να ηγηθεί το βάρος μίας εξαιρετικά κρίσιμης και δύσκολης περιόδου.

Άμεση επιστροφή
Το φλερτ με τον Άρη ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2014. Χρειάστηκαν σχεδόν έξι μήνες για να καταλήξει σε συμφωνία με τους «κιτρινόμαυρους» και να αποφασιστεί η παράδοση της ομάδας στα χέρια του. Ο πρώτος στόχος που έθεσε ο 46άχρονος επιχειρηματίας ήταν η επιστροφή στη Super League. Ο νέος διοικητικός ηγέτης των «κιτρινόμαυρων» εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, κάνοντας λόγο για διαδοχικούς προβιβασμούς και επιστροφή στα «σαλόνια» το 2016! Όλα αυτά θα τα δείξει –και αποδείξει– η ιστορία. Το ζητούμενο για τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης είναι να μπουν στέρεες βάσεις για το μέλλον. Να δημιουργηθεί ένα μοντέλο λειτουργίας ρεαλιστικό, που να ανταποκρίνεται στη νέα εποχή και να διαθέτει όραμα. Πάνω απ’ όλα, ο Άρης πρέπει να απεμπλακεί από τις στρεβλωτικές φιλοσοφίες του παρελθόντος και να μη χρησιμεύει ως όχημα προβολής του εκάστοτε ιδιοκτήτη του. Η όποια νέα διοίκηση οφείλει να δρα αθόρυβα και ουσιαστικά, για το καλό του συλλόγου, και όχι ως μέσο εξυπηρέτησης μικρών ή μεγάλων συμφερόντων.

Τα ερωτηματικά, πάντως, στην όλη ιστορία είναι πολλά, ενώ προκάλεσε πολλά σχόλια και ακόμη περισσότερες απορίες η κίνηση του Ερασιτέχνη Άρη να συναντηθεί με υποψήφιο επενδυτή από την Ισπανία, μόλις λίγες ώρες μετά την ανάθεση της διοίκησης στον Γιώργο Γαλανό. Ο τελευταίος διέρρευσε αμέσως τη δυσαρέσκειά του και η πρώτη σκιά στη μεταξύ τους συνεργασία ήταν γεγονός. Ίσως να επαναληφθεί η ιστορία του Ηρακλή, ίσως και όχι. Θα το μάθουμε το επόμενο διάστημα…

Το who is who του Γ. Γαλανού
Ποιος είναι, όμως, ο επιχειρηματίας Γιώργος Γαλανός; Είναι πτυχιούχος στις Δημόσιες Σχέσεις και είναι ιδιοκτήτης εταιρείας security, η οποία δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα. Ο 46άχρονος επιχειρηματίας είναι γνωστός για τα οπαδικά του συναισθήματα προς τον Άρη, ωστόσο ενεπλάκη με τον αθλητισμό μέσω… Ηρακλή! Πιο συγκεκριμένα στο μπάσκετ του «Γηραιού», το οποίο ανέλαβε με στόχο την αναγέννησή του. Να, λοιπόν, το πρώτο κοινό σημείο με τη δράση του παρελθόντος. Όπως φαίνεται, ο Γιώργος Γαλανός αρέσκεται στην αναδημιουργία ομάδων. Ασχολείται με συλλόγους που έχουν φτάσει στο ναδίρ και επιχειρεί να βάλει την υπογραφή του στη νέα εποχή τους.

Το ερωτηματικό που τίθεται εύλογα είναι αν τα κατάφερε με τον μπασκετικό Ηρακλή. Η απάντηση είναι «όχι». Και μάλιστα, η όλη ιστορία κατέληξε σε μία μεγάλη κόντρα με τη διοίκηση του Ηρακλή, με χοντρές κατηγορίες και χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν. Εντούτοις, τα πρώτα βήματα του Γαλανού στον αθλητισμό συνοδεύτηκαν από τους καλύτερους οιωνούς. Ο Ηρακλής εξασφάλισε την επάνοδό του στην Α1, μετά από 4 χρόνια παρουσίας στην Α2. Όμως η πρώτη σεζόν στην Α1 δεν είχε επιτυχία, με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να υποβιβαστεί εκ νέου. Σαν να μην έφτανε αυτό, ξέσπασε μία μεγάλη κόντρα του Γαλανού με τη διοίκηση του «Γηραιού». Η τελευταία, διά στόματος του κ. Σαρλή, κατηγόρησε τον επιχειρηματία ότι άφησε χρέη από μη καταβολή του ΦΠΑ και έκανε λόγο για απάτη μεγάλου βαθμού. Ο Γιώργος Γαλανός υποστήριξε ότι δέχθηκε πόλεμο εκ των έσω και ότι δεν άφησε κανένα χρέος στην ομάδα. Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε άδοξα το εγχείρημά του, και η συνεργασία του με τους «μπλε» της Θεσσαλονίκης τερματίστηκε με τον χειρότερο τρόπο.

Όσον αφορά στο ποδόσφαιρο, ο Γιώργος Γαλανός έφτασε μία… ανάσα από την εμπλοκή του και στην ΠΑΕ Ηρακλής, όταν η ομάδα είχε περάσει στα χέρια του γνωστού τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου. Παρά την πρόταση που δέχθηκε, δεν θέλησε να εμπλακεί, καθώς ήταν το διάστημα που είχε ενεργοποιηθεί στο μπάσκετ και δεν επιθυμούσε να διασπαστεί η προσοχή του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα