Ο Γεωργίου, η «Άποψη» και το CNN

Αν  κάποιος αναρωτιέται γιατί η αθλητική δημοσιογραφία έχει πάρει προ καιρού την κάτω βόλτα και είναι ελάχιστοι οι αθλητικοί δημοσιογράφοι που χαίρουν εκτίμησης είτε για την σοβαρότητά τους, είτε για την συγγραφική τους ικανότητα δεν έχει παρά να παρακολουθήσει την πορεία του γίγαντα της επαναλαμβανόμενης ειδησιογραφικά δημοσιογραφίας Γιωργάκη Γεωργίου

Τι έκανε λοιπόν ο τύπος για πολλαπλή φορά, μάλιστα…

Η «Α» έτυχε να έχει μια έγκυρη πληροφόρηση για ένα σοβαρό αθλητικό θέμα που απασχολεί εκατομμύρια φιλάθλους κυρίως του Παναθηναϊκού.

Προ ημερών είχε βγάλει πρώτη την είδηση για τους Κινέζους και τον Παναθηναϊκό.

Η είδηση διαψε΄υστηκε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η «Α» αυθημερ΄όν , δημόσια, υποστήριξε την εγκυρότητα της πληροφόρησής της που έκανε λόγο για τις διεργασίες με κινέζικο κονσόρτσιουμ ώστε να μεταβιβαστεί το πακέτο των μετοχών του Παναθηναϊκού μέσω της κινέζικης πρεσβείας και χθες Παρασκευή (8/5) επανήλθε αναρτώντας στις 7.02 το απόγευμα  το θέμα με τίτλο: «Οι Κινέζοι για ΠΑΟ».

Μετά από ελάχιστο χρονικό διάστημα από την ανάρτηση στην εκπομπή του 7-9 στον Real FM  o Γιωργάκης έβγαλε την είδηση που είχε διαβάσει στο iapopsi.gr και με το γνωστό και χαριτωμένο τρόπο του, με ύφος τουλάχιστον πράκτορα της CIA και της KGB ενημέρωσε το κοινό της εκπομπής του στο ραδιόφωνο για την μεγάλη αποκάλυψη.

Φυσικά, δεν υπήρξε καμία αναφορά, έστω και για το τυπικό στην πηγή της είδησης.

Δεν θα κάνουμε λόγο για δημοσιογραφική δεοντολογία.

Άλλωστε αυτή θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ δημοσιογράφων κάτι που εν προκειμένου δεν φαίνεται ορατό.

Όμως ο Γεωργίου μας έδωσε μια ιδέα. Να παρακολουθούμε το CNN ή κάποιο άλλο κορυφαίο δίκτυο και να χουμε έναν συντάκτη πάνω στον υπολογιστή να το μεταφέρει στην ιστοσελίδας της «Άποψης» ως αποκλειστικό.

Θα πει κάποιος ότι αυτό είναι δημοσιογραφική αλητεία.

Μικρό το κακό.

Με το παράδειγμα του Γεωργίου ο χαρακτηρισμός έχει παγιωθεί.

Το ζητούμενο είναι πόσοι από τον κλάδο θέλουν να ενταχθούν στην κατηγορία αυτή…

Αν ενταχθούν, που ξέρεις, σε κάποιοι διαγωνισμό για το είδος μπορεί να κερδίσουν ή να χάσουν από τον Γεωργίου…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα