Ο γυρολόγος Γιασμίν Κούρτιτς: Σε 10 χρόνια στην Ιταλία έπαιξε σε οκτώ ομάδες, τις έξι φορές δανεικός!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ο Γιασμίν Κούρτιτς, ο Σλοβένος που πήρε ο ΠΑΟΚ, είναι δανεικός για δυο χρόνια. Τι θα πει δανεικός για δυο χρόνια; Υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο αυτό το πράγμα; Οι δανεισμοί γίνονται για έναν χρόνο, όχι για δυο.

Ύστερα είναι και το άλλο: Στο Σαββιδοτεχνείο ντρέπονται να πούνε ότι είναι δανεικός ο Σλοβένος; Κακό είναι; Όλες οι ομάδες παίρνουν δανεικούς. Τι φοβήθηκαν, δηλαδή, μήπως τους πάρουνε με τις ντομάτες, ότι ο Ιβάν δεν δίνει λεφτά για μεταγραφές; Τα είπε όλα ο Κόλκας, όταν νόμιζε ότι ήταν κλειστά τα μικρόφωνα στο ημίχρονο του αγώνα με την Αϊντχόφεν.

Τρίτον και σημαντικότερο. Ο Γιασμίν έβγαλε μια δεκαετία την Ιταλία. Πέντε φορές δανεικός. Πέντε. Πήγε στην Παλέρμο τις 2011 και τον ίδιο χρόνο πήγε δανεικός στη Βερέζε.

Το 2013 υπόγραψε στην Σασουόλο και δόθηκε δανεικός στην Τορίνο, έναν χρόνιο μετά και την ίδια χρονιά πήγε δανεικός στην Φιορεντίνα.

Το 2015 ο Γιασμίν πήγε στην Αταλάντα, έμεινε τρία χρόνια και δόθηκε δανεικός στην Σπαλ. Από την οποία το 2020 δόθηκε δανεικός στην Πάρμα. Και το 2021 ήρθε δανεικός στον ΠΑΟΚ. Έξι δανεισμοί στο σύνολο.

Το παλικάρι είναι ένας γυρολόγος του ποδοσφαίρου. Γνώρισε τη μισή Ιταλία με τους δανεισμούς. Κι η απορία είναι, γιατί εφόσον είναι μέγας παικταράς, τον δίνουνε συνέχεια δανεικό;

Είναι και το άλλο. Βασικός στην εθνική είναι ο Γιασμίν. Σε 69 συμμετοχές, δυο γκολ. Παίζει «10αρι» στην εθνική Σλοβενίας. Για ό,τι τον πήρε κι ο ΠΑΟΚ, δηλαδή. Στην Ιταλία, σε δέκα χρόνια έβαλε 31 γκολ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα