Ο «Καθρέφτης στο Χρόνο» παρουσιάζει το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο στο COSMOTE HISTORYHD

Οι εβδομαδιαίες πρεμιέρες του COSMOTE HISTORY HD

Μεγάλα τεχνολογικά επιτεύγματα, έργα που συνέβαλαν στη βελτίωση της ζωής, οι συνήθειες, η φιλοσοφία, ο πολιτισμός των Αρχαίων Ελλήνων, αλλά και οι συνθήκες της καθημερινότητας κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, παρουσιάζονται στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD αυτής της εβδομάδας, μέσα από τις σειρές «Καθρέφτης στο Χρόνο», «Μηχανή του Χρόνου», «Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα», «Η γέννηση ενός έθνους-κράτους» και «Αρχαιοελληνικός πολιτισμός, τώρα».

Καθρέφτης στο Χρόνο

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Καθρέφτης στο Χρόνο», σεπαραγωγή COSMOTETV,με επίκεντρο την ιστορική εξέλιξη μεγάλων τεχνικών έργων της Ελλάδας, παρουσιάζειτην ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα.Η αναδρομή στην ιστορική πορεία του μεγάλου αυτού επιτεύγματος ξεκινά με τις πρώτες ατμομηχανές και σιδηροτροχιές που σηματοδότησαν την έναρξη της πρώτης Βιομηχανικής Επανάστασηςκαι συνεχίζεται με την είσοδο και την επέκταση του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα.Σχέδια, επενδύσεις, σημαντικές αποφάσεις, διαμάχες, αλλά και οι αλλαγές που έφερε το έργο στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώραςπαρουσιάζονται στο τρίτο επεισόδιο της σειράς, που θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 16/1 στις 21.00.

Μηχανή του Χρόνου

Η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο επιστρέφει την Δευτέρα 18/1 στις 21.00 με το δεύτερο μέρος της έρευνας για την ιστορία της ιατρικής περίθαλψης στην Ελλάδα. Στο επίκεντρο του επεισοδίου, τα γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανέγερση νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και η πολιτική διάσταση που πήρε το θέμα της δημόσιας υγείας ανά περιόδους στη χώρα.

Η γέννηση ενός έθνους-κράτους

Το νέο docudrama«Η γέννηση ενός έθνους-κράτους», παραγωγήςCOSMOTETV,επιστρέφει με νέο επεισόδιο την Πέμπτη 14/1 στις 22.00.Το νέο κεφάλαιο στη μελέτη της αναγέννησης του ελληνικού έθνους ρίχνει φως στην εκπαίδευση των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας και τον ρόλο που έπαιξε η Εκκλησία στο να παραμείνει ζωντανή η γλώσσα.

Η σειρά «Η γέννηση ενός έθνους-κράτους» προβάλλεται στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος του COSMOTE HISTORY HD για την επέτειο των200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 10 πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές με θέμα τους ήρωες και τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου.

Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα», για την καθημερινή ζωή των Αρχαίων Ελλήνων και τη σύνδεσή της με τον σύγχρονο πολιτισμό, συνεχίζεται με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στο θέατρο και την εξέχουσα σημασία του για κάθε πόλη-κράτος. Με τη συμβολή αρχαιολόγων και ανθρώπων του θεάτρου, παρουσιάζονται λεπτομέρειες για την προετοιμασία των ηθοποιών πριν από τις παραστάσεις, την καθημερινότητά τους και τα σκάνδαλα που τους αφορούσαν. Το επεισόδιο θα προβληθεί την Τρίτη 19/1 στις 22.00.

Αρχαιοελληνικός πολιτισμός, τώρα

Την Κυριακή 17/1 στις 21.00,στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος «Αρχαιοελληνικός πολιτισμός, τώρα», θα προβληθεί το νέο επεισόδιο της ομώνυμης σειράς, συμπαραγωγής της COSMOTETV, που εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαιοελληνικοί μύθοι σχετίζονται με το περιβάλλον των σύγχρονων φυλακών. Στόχος της σειράς, η αναζήτηση της διαχρονικότητας, της οικουμενικότητάς και η επίδραση του αρχαιοελληνικού πολιτισμούστο σήμερα.

Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTEHISTORYHD, κάθε νέο επεισόδιο των σειρών θα είναι διαθέσιμο μέσα από τη δωρεάν, ondemand υπηρεσία COSMOTETVPLUS.

Σειρά Ημέρα Ώρα
Η γέννηση ενός έθνους-κράτους Πέμπτη 14/1 22:00
Καθρέφτης στο Χρόνο Σάββατο 16/1 21:00
Αρχαιοελληνικός πολιτισμός, τώρα Κυριακή 17/1 21:00
Μηχανή του Χρόνου Δευτέρα 18/1 21:00
Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα Τρίτη 19/1 22:00

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα