Ο Κούλογλου κάρφωσε τον… ερασιτέχνη Τσίπρα

Με άρθρο του στο tvxs ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου αναλύει τις αιτίες της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και αναδεικνύει τη δυσκολία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταλάβει τη συμβαίνει στη μεσαία τάξη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα δυναμικό αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύμα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

Αυτά τα στοιχεία σοκ, που επιβεβαιώθηκαν αργότερα σε δεκάδες έρευνες όχι μόνο της Palmos, δείχνουν ότι ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας, είχε γυρίσει από το 2017 την πλάτη του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς επρόκειτο για κοινωνικά στρώματα και ψηφοφόρους στο χώρο της μεσαίας τάξης ή του κέντρου- κεντροαριστεράς, αλλά εδώ δεν πρόκειται απλώς για την -υπαρκτή- υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Αλλά για γενικότερη απόρριψη που έχει να κάνει με τους παρακάτω παράγοντες:

-τη διάψευση των ελπίδων το καλοκαίρι του 2015, με το δημοψήφισμα και όσα είχαν προηγηθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστή η βαρουφάκειος λύση της εξόδου από το ευρώ, ο πολύ οδυνηρός συμβιβασμός ήταν αναγκαίος. Οδηγεί όμως στο συμπέρασμα ότι οι όποιες συγκρούσεις και ρήξεις πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένες, ιδίως όταν πρόκειται για ισχυρότερους αντιπάλους. Η αντίδραση των τελευταίων υποτιμήθηκε, ενώ όχι μόνο δεν υπήρχε προετοιμασία, αλλά δηλώσεις υπεροψίας και εφησυχασμού.

Η υπόσχεση για ένα παράλληλο, με το 3ο μνημόνιο, κοινωνικό πρόγραμμα ελάχιστα υλοποιήθηκε. Ελήφθησαν κοινωνικά μέτρα (κατώτατο εισόδημα, νοικοκύρεμα ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ) που χρειάστηκε χρόνο να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν. Το συμπέρασμα είναι ότι όταν ορκίζεσαι την Τρίτη μετά τις εκλογές, πρέπει να έχεις έτοιμο πρόγραμμα για την άλλη Δευτέρα. (Ο Μητσοτάκης είχε νεοφιλελεύθερα μεν, αλλά πιο έτοιμα νομοσχέδια)

Προφανώς το άρθρο του δεν θα αρέσει στην Κουμουνδούρου

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα