Ο Λεβέντης ελπίζει ότι θα πείσει Κοτζιά και Τσίπρα για το Μακεδονικό

Την ελπίδα ότι «η συνάντηση του Βασίλη Λεβέντη με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τη Μεγάλη Τρίτη θα γίνει για να αλλάξει η στάση του κ. Τσίπρα, και όχι του κ. Λεβέντη» αναφορικά με το ζήτημα επίλυσης του ονοματολογικού με την πΓΔΜ, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, «ώστε το κρατίδιο των Σκοπίων να δεχθεί άλλου είδους ανταλλάγματα, εγκαταλείποντας τις τρέλες και ανήθικες αξιώσεις του, για χρήση του όρου Μακεδονία».

Για τον Ερντογάν

«Η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει την ψυχραιμία της, να ετοιμάζεται, όμως, και για τα χειρότερα, γιατί δεν είναι δυνατόν επ΄ άπειρον να δεχόμεθα απειλές και ταπεινώσεις από τον Ερντογάν» σημειώνει, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, επαναφέροντας την πρότασή της για σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για ελληνοτουρκικά και εξοπλισμούς.

Στην ανακοίνωση εκφράζεται η απορία για «τη σιωπή του κ. Τσίπρα επί του θέματος» και σημειώνεται: «Το πινγκ-πονγκ δηλώσεων Ερντογάν και Καμμένου δεν ωφελεί την Ελλάδα και μας υποβιβάζει στο επίπεδο ενός τρελού γείτονα που παριστάνει ότι έχει δημοκρατία, ενώ διώκει και έχει συλλάβει εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους».

 

 

Διαβάστε επίσης