Ο Μάντεν βοήθησε… απλόχερα τον ΠΑΟΚ που ξανάρχισε το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» το γήπεδο από τις καρέκλες και τα καπνογόνα) και το παιχνίδι ξανάρχισε. Κι είναι απορίας άξιον, πως ο Σκωτσέζος διαιτητής αποφάσισε να ξαναρχίσει το παιχνίδι. Ούτε ο χειρότερος Έλληνας διαιτητής δεν θα το έκανε.

Και το έκανε αυτό ο Σκωτσέζος Μάντεν, για να μην υποστεί πιο βαριά τιμωρία στον ΠΑΟΚ από αυτή που τον περιμένει. Γι αυτό ξαναβγήκε για να παιχτεί ποδόσφαιρο κωμωδία για δυο λεπτά. Ξεφτιλίστηκε ο Μάντεν.

Κι ύστερα λένε ότι είναι τσιγκούνηδες οι Σκωτσέζοι. Απλόχερα δέχτηκε να ξαναρχίζει το παιχνίδι, για το καλό του ποδοσφαίρου, βέβαια.

Μπορεί να του είπε ο Μάκης τι είπε ο Μίνος για τον κανονισμό. Ότι πρέπει να περάσει μία ώρα για να διακοπεί οριστικά το παιχνίδι. Μπορεί να έπαιξε έναν ρόλο και ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος. Για το καλό του ποδοσφαίρου κι αυτός.

Μπορεί να είδε κανέναν Μάκη Γκαγκάτση να του μιλάει αγγλικά και να του λέει ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό κι ότι κάτι τέτοια δεν έχει ξανασυμβεί. Σιγά, μην ξέρει τώρα, ο Μάντεν τι έγιναν κατά καιρούς στην Τούμπα.

Ωστόσο, ο Μάντεν δεν έμαθε ποτέ ότι υπήρξαν τραυματισμο΄ί απο συμπλοκές των αστυνομικών με την Θύρα 4. Γιατί ο κανονισμός το λέει καθαρά:

Αναλυτικά τι προβλέπει ο ΠΚ της ΕΠΟ σε περίπτωση διακοπής λόγω επεισοδίων (παρ 4, γ): «γ) Η είσοδος οπαδών πριν την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του αγώνα, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα, χωρίς προειδοποίηση, εφόσον συνδέεται με βιαιoπραγίες κατά προσώπων. Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας με τέρματα 0-3 (εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε παραμένει)και επιπρόσθετα επιβάλλεται στην υπαίτια ομάδα η ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από τέσσερις (4) έως έξι (6) αγωνιστικές».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα