Οι ποινές που περιμένουν τον ΠΑΟΚ

Το παιχνίδι της Τούμπας διακόπηκε μετά από την είσοδο των οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο και ενώ υπήρξαν συγκρούσεις μερίδας οπαδών με αστυνομικές δυνάμεις. Ωστόσο αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο αγώνας με τον Άρη. Σε αυτήν την περίπτωση ο Δικέφαλος του Βορρά κινδυνεύει με το άρθρο 15.4 εδάφιο β.

Το άρθρο αυτό συνδέεται με την είσοδο των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και με βιαιοπραγίες. Περιλαμβάνει ποινές από 50.000 ευρώ έως 250.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού της έδρας από 2 – 4 αγωνιστικές.

Στην περίπτωση που το ματς είχε διακοπεί οριστικά τότε ο ΠΑΟΚ θα κινδύνευε με πιο βαριές ποινές που αφορούσαν στο να χάσει το ματς στα χαρτιά αλλά και να του αφαιρεθεί ένας βαθμός.

Ωστόσο, ο Μάντεν μπορούσε να μην το ξαναρχίσει, γιατί σημειώθηκαν συμπλοκ΄ές μεταξύ αστυνομίας και χουλιγκάνων.

Αναλυτικά τι προβλέπει ο ΠΚ της ΕΠΟ σε περίπτωση διακοπής λόγω επεισοδίων (παρ 4, γ): «γ) Η είσοδος οπαδών πριν την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του αγώνα, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα, χωρίς προειδοποίηση, εφόσον συνδέεται με βιαιoπραγίες κατά προσώπων. Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας με τέρματα 0-3 (εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε παραμένει)και επιπρόσθετα επιβάλλεται στην υπαίτια ομάδα η ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από τέσσερις (4) έως έξι (6) αγωνιστικές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα