Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει μέτρα: «Θα εξηγήσω γιατί θα τα λάβουμε»

Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Η έκρηξη κρουσμάτων δρομολογεί κυβερνητικές αποφάσεις τις οποίες ανακοινώνει το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ππροανήγγειλε ο πρωθυπουργός μετά τη συναντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου την οποία ενημέρωσε, τόσο για την κατάσταση στο μέτωπο του κορωνοϊού όσο και για τα αποτελέσματα της τριμερούς διάσκεψης στην Κύπρο,

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλύτερα απο την υπόλοιπη Ευρώπη, όμως αυτό δεν είναι παρηγοριά» και πρόσθεσε ότι το απόγευμα θα απευθυνθεί στους Έλληνες για το «που βρισκόμαστε και ποια θα είναι τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβουμε».

Υπενθυμίζεται ότι στο «τραπέζι» του Μαξίμου βρίσκονται τα εξής τρία μέτρα: υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, περιορισμός της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες (σε περιοχές ενταγμένες στα επίπεδα 3 και 4) και επαυξημένες περιπολίες σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κυρίως τις βραδινές ώρες, με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα της ατομικής ευθύνης λέγοντας ότι αποτελεί την άλλη όψη του νομίσματος της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η πράξη μας, σημείωσε, έχει επιπτώσεις στους άλλους, παππούδες, γιαγιάδες γονείς. Για τα σχολεία ανέφερε ότι δεν υπάρχουν φαινόμενα έντονης μετάδοσης, πως τα βασικά μέτρα ασφαλείας τηρούνται ευλαβικά με βασικότερο το μάσκα παντού και αυτό είναι κάτι ενθαρρυντικό.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία σε σχέση με τον κορωνοϊό, και τόνισε ότι «δεν έχουμε φαινόμενα έντονης μεταδοσης στα σχολεία, και η εξήγηση είναι ότι τηρούνται ευλαβικά τα βασικά μέτρα ασφάλειας, όπως η μάσκα» και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την συνεισφορά τους στην τήρηση των μέτρων.

Από την πλευρά της, η κυρία Σακελλαροπούλου απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους απευθύνοντάς τους έκκληση να αντιληφθούν ότι ο ιός χτυπά συλλογικά το κοινωνικό σύνολο και η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί. Τα μέτρα, πρόσθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν αποτελούν περιορισμό της ελευθερίας μας, αλλά είναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης.

Παράλληλα τόνισε ότι στην τριμερή διάσκεψη στην Κύπρο, επιβεβαιώθηκε ποιες είναι οι χώρες που είναι προσηλωμένες στη διεθνή νομιμότητα τους κανόνες καλής γειτονίας, και στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και ποια είναι η χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο που φαίνεται ότι δεν θέλει να παίξει με τους κανόνες του παιχνιδιού. Είπε ακόμη ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου θα επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα το Νοέμβριο, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα αλλάξει στάση και θα σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα