Ο πρώτος αθλητικός ύμνος που βγήκε σε δίσκο

Sports Παρασκήνια

Το κτίριο της Columbia στη Ριζούπολη εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 1930 και μετά από έναν χρόνο έβγαλε στην κυκλοφορία τον πρώτο ύμνο ομάδας. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον «Ύμνο του Ολυμπιακού». Μέχρι τότε κανείς συνθέτης αλλά και καμία δισκογραφική εταιρία δεν είχε γράψει τραγούδι με αθλητικό περιεχόμενο.

Στην αρχή της δεκαετίας του 1930 ο Ολυμπιακός «σκόρπιζε» τους αντιπάλους του. Ο Μίμης Βασιλειάδης, εμπνευσμένος από τις μεγάλες επιτυχίες του Ολυμπιακού, έγραψε τους στίχους για τον πρώτο «ύμνο» των “ερυθρόλευκων”.

Ο Γιάγκος Λαουτάρης πήρε τους στίχους του Βασιλειάδη και κατάφερε να δημιουργήσει έναν «ύμνο» ο οποίος τραγουδιόταν με πάθος έξω από το «Ποδηλατοδρόμιο», το πρώτο γήπεδο του Ολυμπιακού! Έτσι βγήκε ο ύμνος σε δίσκο 78 στροφών που λόγω περιορισμένου χρόνου(μάξιμουμ 3 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα), δεν συμπεριέλαβε το σύνολο των στίχων. Ο αυθεντικός, όπως λέγεται, ύμνος του Ολυμπιακού άντεξε για πολλά χρόνια. Στην πορεία δημιουργήθηκαν νέοι «ύμνοι» με τον τελευταίο να ηχογραφείται το 1980 και να τραγουδιέται μέχρι σήμερα ως… κυρίαρχος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα