«Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στον θάνατο του Κουφοντίνα»

Μία ελληνική παροιμία αναφέρει ότι «Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει» και ταιριάζει γάντι για το πώς νιώθουν ο ΣΥΡΙΖΑ, με την υπόθεση Κουφοντίνα, όπως επίσης και πως καίγεται για να εργαλειοποιήσει τις αντιδράσεις εκ μέρους των αναρχικών και αντιεξουσιαστών. Κάτι που φάνηκε και από την δήλωση-σοκ του Θοδωρή Δρίτσα, ότι «η 17Ν δεν τρομοκράτησε κανένα».

Από μόνη της αυτή η δήλωση δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χαϊδέψει τους οπαδούς των τρομοκρατών (δυστυχώς ακόμη υπάρχουν) και ενδόμυχα ποντάρει σε θάνατο του «Λουκά του φαρμακοχέρη»  για να προκληθούν ταραχές, ώστε να υπάρξει αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Φυσικά οι πτωχοί των πνεύματι ΣΥΡΙΖΑιοι αρνούνται να κατανοήσουν ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί τον Κουφοντίνα ένα serial killer, ένα σκληρό κακοποιό, έναν απαθή δολοφόνο και ουχί λαϊκό αγωνιστή.

Φυσικά η δήλωση Δρίτσα είναι ένα ακόμη αυτογκόλ που προστίθεται στα τόσα που έχουν σημειώσει ο πρόεδρος, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα επιτεύχθηκε την ημέρα που υποτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφερόταν να επικοινωνήσει το πρόγραμμα του για την δημόσια υγεία και την αναβάθμιση του ΕΣΥ. Κάτι που η κυβέρνηση έχει κάνει εν πτήση όπως λέγεται, ενώ το ΚΙΝΑΛ πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση στις 3 Σεπτεμβρίου του 2020. Αλλά όπως λέει και ο λαός μας «κάλιο αργά παρά ποτέ».

Βέβαια όπως υποστήριξε και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην υπουργός, Αντώνης Μανιτάκης, «ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει αυτό για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Η όλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, βασίζεται στην πόλωση, την οξύτητα, την άρνηση, τον μηδενισμό. Αν το επιδιώκει συνειδητά αυτό, τότε είναι λογικό να πέσει πάνω στον Κουφοντίνα για να διαιωνίσει έναν λόγο διχαστικό και νοσηρό, που έχει καταστρέψει εδώ και δεκαετίες τη χώρα».

Και αυτά που είπε ο κ. Μανιτάκης επιβεβαίωσε επί της ουσίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Δρίτσας, που χωρίς αιδώ δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι «με αυτό που κάνει η κυβέρνηση θα αναβιώσει μια συζήτηση για τη δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται, αν και κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17 Νοέμβρη». Στην αντίδραση της δημοσιογράφου η οποία δήλωσε σοκαρισμένη από τη συγκεκριμένη δήλωση, ο κ. Δρίτσας αντέτεινε: «Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από την δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».

«Δεν καταλαβαίνω τι λέτε. Λέτε ότι δεν είχαμε τρομοκρατηθεί ως λαός από τη 17 Νοέμβρη με τις δολοφονίες;» τον ρώτησε, επιμένοντας η δημοσιογράφος Λία Λάππα με τον κ. Δρίτσα να επιμένει στην τοποθέτησή του και να απαντά: «Ναι, βεβαίως, το έχω βιώσει». Προφανώς λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του ο κ. Δρίτσας δεν μπόρεσε στην συγκεκριμένη στιγμή της συνέντευξης να θυμηθεί τον άτυχο Θάνο Αξαρλιάν. Εκτός και εάν ο κ. Δρίτσας θεωρεί ότι ένας απλός κούριερ που δούλευε με το μηχανάκι παραδίδοντας δέματα ήταν ένας σκληρό καπιταλιστής.

Ήταν πολύ λογικό να αντιδράσει η Ν.Δ. και σε ανακοίνωση της να αναφέρει: «Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα, είναι ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και υπερβαίνουν ακόμη και τα όρια της καμπάνιας υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, στην οποία έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα». Στο θέμα παρενέβη και το ΚΙΝΑΛ με τον εκπρόσωπο του κόμματος, Παύλο Χρηστίδη να τονίζει: “Όσα είπε ο κ. Δρίτσας είναι απαράδεκτα, ανιστόρητα και προκλητικά. Η τρομοκρατία είναι εχθρός της Δημοκρατίας. Πληρώσαμε πολύ ακριβά, ως χώρα, τη δράση της 17Ν, ώσπου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να την εξαρθρώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει θέση και να αποδοκιμάσει, καθαρά, τις δηλώσεις του βουλευτή του“.

Ο Δρίτσας αποθέωσε την 17 Ν και μετά τα γύρισε. Κάτι απόλυτα συνηθισμένο από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Αμέσως μετά έγινε το σύνηθες. Ο Θόδωρος Δρίτσας εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας πως διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του. Ευτυχώς για να κατανοήσει το μέγεθος του πολιτικού ανδρός που υπάρχουν μαγνητοφωνημένες οι δηλώσεις του για να καταλάβει ακόμη και ο πλέον αδαής πότε έλεγε αλήθεια. Όταν με άνεση ισχυρίστηκε ότι η 17Ν δεν τρομοκράτησε κανένα, ή όταν του τράβηξαν το αφτί από την Κουμουνδούρου.

Ο Μανιτάκης

Την ίδια ώρα ο κ. Μανιτάκης-όπως αναφέραμε και παραπάνω-υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να βρει έναν τρόπο να μην παίξει το επικίνδυνο παιχνίδι της αντιπολίτευσης, ούτε και να μπει στη λογική της».

O κ. Μανιτάκης εξήγησε ότι: «Το αίτημα του καταδίκου Κουφοντίνα να επιστρέψει στον Κορυδαλλό δεν μπορεί να ικανοποιηθεί και για λόγους αρχής και για λόγους πρακτικούς. Η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί είναι ορθή και νόμιμη. Όμως το θέμα έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις. Είναι πρόσχημα αυτό που ζητάει ο Κουφοντίνας, κυρίως όταν διαπίστωσε ότι η στάση αυτή έχει την κάλυψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όταν ένας δολοφόνος στυγνός και αμετανόητος διαπιστώνει την πολιτική κάλυψη, αυτό τον έχει γεμίσει με αισιοδοξία και υπεροψία που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί. Διότι ξαφνικά από κατάδικος, μπορεί να γίνει μάρτυρας και μπορεί να γίνει και ήρωας».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μανιτάκης συνδέεται με φιλία με τον Φώτη Κουβέλη και μάλιστα ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. τον είχε προτείνει στην τρικομματική κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά και είχε θητεύσει ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο κ. Μανιτάκης πολιτικά κινείται στο χώρο της κεντροαριστεράς και ποτέ δεν το έχει κρύψει.

Ο Γιώργος Φλωρίδης ισχυρίζεται ότι το κράτος δεν πρέπει να μπει σε διαπραγμάτευση με τον Κουφοντίνα

Ο Φλωρίδης

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη, Γιώργος Φλωρίδης μίλησε ως δικηγόρος για το θέμα του Κουφοντίνα και μεταξύ άλλων τόνισε: «Κανείς δεν θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας, αλλά επίσης κανένα σοβαρό κράτος δεν μπορεί να μπει σε οιαδήποτε διαπραγμάτευση με έναν ισοβίτη. Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα πολιτικής αντιπαράθεσης με το ζήτημα αυτό και να διχάσουν την κοινωνία, πρόσθεσε, είναι αυτοί που δεν αποδέχονται την έννοια του κράτους δικαίου».

Ο κ. Φλωρίδης αναφέρθηκε επίσης για την άψογη δίκη που είχε ο Κουφοντίνας και τα άλλα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης: «Τόσο ο Κουφοντίνας όσο και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του είχαν δίκαιες δίκες –και το αναγνώρισαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης τους– ενώ για τις συνθήκες φυλάκισής τους ισχύει ό,τι και για όλους τους υπόλοιπους και ενδεχομένως να είχαν και μια ευνοϊκότερη μεταχείριση. Σε κάθε περίπτωση, ότι δεν υπάρχει σοβαρό κράτος που να διαπραγματεύεται με ισοβίτες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα