Ο θείος στον πάγκο, ο ανιψιός στο γήπεδο

Τον θείο, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, τον έκοψε από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, όμως τον ανιψιό Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη τον αναβαθμίζει και του δίνει το χρίσμα για την περιφέρεια Κρήτης. Ο λόγος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προτίμησε ένα μέλος της νέας γενιάς ως υποψήφιο για την Περιφέρεια Κρήτης από μία δοκιμασμένη συνταγή.

Αναμφίβολα το έργο του 34χρονου Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη είναι πολύ δύσκολο απέναντι στον Σταύρο Αρναουτάκη, όμως στη Νέα Δημοκρατία κάνουν λόγο για έναν υποψήφιο, ο οποίος ανήκει στη νέα γενιά των αυτοδιοικητικών στελεχών, διαθέτει τις γνώσεις και τις ικανότητες να κάνει ουσιαστικό έργο. Εξάλλου ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει αποδείξει πολλάκις, ότι ενδιαφέρεται να μπουν στην πρώτη γραμμή φρέσκα πρόσωπα, κάνοντας πράξη το αίτημα της ανανέωσης.

Απλά θείος

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης είναι ανιψιός του πρώην υπουργού Χρήστου Μαρκογιαννάκη, αλλά δεν διατηρούν ιδιαίτερες σχέσεις.  Ο υποψήφιος περιφερειάρχης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο, ενώ η οικογένειά του κατάγεται από το Νέο Χωριό Αποκορώνου Χανίων. Σπούδασε στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, οικονομικής κατεύθυνσης του Παντείου Πανεπιστημίου και είναι κάτοχος MBA στον Τουρισμό από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων για θέματα Αναπτυξιακών προγραμμάτων και Τουρισμού, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στον κλάδο της εστίασης. Από το 2014 είναι εκλεγμένος (πρώτος σε σταυρούς) Περιφερειακός Σύμβουλος και από το 2016 εκτελεστικός γραμματέας και συντονιστής της παράταξής του.

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρος της Ν.Δ., όπου έλαβε το χρίσμα κι εν συνεχεία έκανε την εξής δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε και την ευκαιρία που μου δίνει να υπηρετήσω με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη τον τόπο που μεγάλωσα και αγαπώ.

Ως υποψήφιος Περιφερειάρχης προσβλέπω να είμαι η επιλογή όσων ζητούν ανανέωση στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά κυρίως όσων θέλουν η Κρήτη να γίνει μια περιφέρεια πρότυπο. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη. Έχει όλες τις προϋποθέσεις για να το πετύχει, καθώς διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά, τοπική οικονομία με μεγάλες δυνατότητες, σπάνιο πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο, σπουδαία εκπαιδευτικά ιδρύματα. Και πάνω απ’ όλα έχει ανθρώπους ικανούς, περήφανους, εργατικούς, με αγάπη για τον τόπο τους.

Τα τελευταία 25 χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου ξέρω ότι πολλοί έδωσαν ανάλογες υποσχέσεις, αλλά ο απολογισμός τους τούς διέψευσε. Η Κρήτη, όμως, δεν μπορεί να χάσει άλλες ευκαιρίες. Πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια στη νέα εποχή που ξημερώνει.

Με την δράση μου στο περιφερειακό συμβούλιο, την επαγγελματική μου εμπειρία, αλλά και τη βοήθεια συνεργατών με όραμα και ικανότητες, νοιώθω έτοιμος να συμβάλλω στην επίτευξη αυτού του στόχου. Δικό μου όραμα είναι μια Κρήτη περήφανη για την ιστορία και την παράδοσή της, αλλά κυρίως αισιόδοξη για το μέλλον της. Το στοίχημα μπορούμε να το κερδίσουμε. Και προς τούτο ζητώ τη στήριξη όλων των Κρητικών».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα