Ο Τράμπ απήλθε από τον Λευκό Οίκο, βγάζοντας στη φόρα απόρρητα έγγραφα για τα υποβρύχια των ΗΠΑ

O Aυστραλός δισεκατομμυριούχος που ενημερώθηκε πρώτος για τις δυνατότητες των αμερικανικών υποβρυχίων είναι ο Άντονι Πρατ

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να μοιράστηκε πληροφορίες διαβαθμισμένων εγγράφων για τα αμερικανικά υποβρύχια μ΄έναν Αυστραλό δισεκατομυριούχο και δεκάδες άλλους, ύστερα από την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ABC.

To σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε ευαίσθητες πληροφορίες σε «δεκάδες ανθρώπους», συμπεριλαμβανομένων ξένων αξιωματούχων, δημοσιογράφων και εργαζομένων. Για παράδειγμα, τους έδειξε τα έγγραφα που αποκαλύπτουν πόσες πυρηνικές κεφαλές έχουν τα αμερικανικά υποβρύχια και πόσο κοντά μπορούν να φτάσουν στα ρωσικά υποβρύχια .

Όπως αναφέρει το ABC, o Aυστραλός δισεκατομμυριούχος που ενημερώθηκε πρώτος για τις ικανότητες των αμερικανικών υποβρυχίων είναι ο Άντονι Πρατ, ο οποίος με τη σειρά του συνέχισε να αποκαλύπτει τις δυνητικά ευαίσθητες πληροφορίες σε άλλους. Ο Πρατ έχει ήδη δεχτεί επίσκεψη και του έχουν πάρει κατάθεση οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ.

Ο Αυστραλός Μίδας – βασιλιάς του χαρτιού στην πατρίδα του- ενημερώθηκε για τα πλεονεκτήματα των αμερικανικών πυρηνικών υποβρυχίων από τον Τραμπ στη Φλόριντα. Ο Άντονι Πρατ είναι μέλος της Λέσχης του στο Mar-a-Lago. Το δημοσίευμα του ABC αναφέρει ότι ο Αυστραλός επιχειρηματίας συνέχισε να μοιράζεται αυτές τις πληροφορίες με αρκετούς άλλους, μετά τις αποκαλύψεις στο ιδιωτικό κλαμπ του Τραμπ.

Ο Αντονι Πρατ διατελεί πρόεδρος των Visy και Pratt Industries, δύο κολοσσών χαρτιού και συσκευασίας. Η Visy, η βάση της οικογενειακής περιουσίας, ειναι δημιούργημα του πατέρα του Πρατ, Ρίτσαρντ, ο οποίος απεβίωσε το 2009. Από τότε, ο Πρατ ήταν υπεύθυνος και η εταιρεία έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της Αυστραλίας.

Η Pratt Industries είναι η αμερικανική εταιρεία συσκευασίας του ομίλου, με περιουσία που αγγίζει τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Πρατ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επέκταση του ομίλου στις ΗΠΑ από τότε που μετακόμισε εκεί τη δεκαετία του 1990.

Η Pratt Industries αναπτύχθηκε και έγινε η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία συσκευασίας στις ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επισκεφθεί ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης χαρτιού του Πρατ στο Οχάιο το 2020 και το περιέγραψε ως «πραγματικά καταπληκτικό».

Η περιουσία του Αυστραλού Αντονι Πρατ φθάνει τα 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index κατακτώντας τον τίτλο του 213ου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Ο Πρατ είναι γνωστό ότι το παίζει σε δύο ταμπλό στην πολιτική, όχι μόνο στην Αυστραλία αλλά και στις ΗΠΑ. Έγινε μέλος του Mar-a-Lago το 2017. Αυτός και η σύζυγός του Κλοντίν Ρεβίρ έχουν δύο παιδιά και ο δισεκατομμυριούχος μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Μελβούρνης και Νέας Υόρκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα