Ο Τσίπρας ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ

«Δεσμευόμαστε ότι το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά και θα δουλέψουμε γι’ αυτό» - Κεραμέως: «Απέχετε γιατί συμφωνείτε στα 9/10 του νομοσχεδίου»

Την αποχή από την κοινοβουλευτική ψηφοφορία των διατάξεων του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των ΑΕΙ επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας: «Δεσμευόμαστε ότι το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά και θα δουλέψουμε γι αυτό. Δεν σας νομιμοποιούμε σήμερα. Δεν θα είμαστε εδώ όταν εσείς θα ψηφίζεται το έκτρωμα για την δημόσια εκπαίδευση. Θα σας αφήσουμε μόνους σας με τους υβριστές».

Με τον τρόπο αυτό οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποφύγουν την υπερψήφιση αρκετών άρθρων για τα οποία είχαν εκφράσει θετική γνώμη κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Να σημειωθεί ότι ενδεχόμενη υπερψήφιση θα «θόλωνε» το πολιτικό στίγμα μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση για τα θέματα της Παιδείας που επιθυμεί να καλλιεργήσει η Κουμουνδούρου.

Σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε «επιλέγετε την στάση αυτή γιατί συμφωνείται με τα 9/10 του νομοσχεδίου. Τι θα ψηφίζατε για τα κοινά πτυχία; Τι θα ψηφίζατε για το εσωτερικό Erasmus; Τι θα ψηφίζατε για τις οργανικές θέσεις των κληρικών όταν οι βουλευτές σας δήλωσαν «υπέρ» στην αρμόδια επιτροπή;».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα