Ο Τσίπρας προβλέπει επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στη μάχη της 2ης θέσης

Ήταν σαφές αυτό που διέρρευσε ο πρώην πρωθυπουργός στο Βήμα, θέτοντας στον Ανδρουλάκη τον πήχη στο 20%

Την Κυριακή το «Βήμα» είχε ένα ρεπορτάζ με τις σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, τους αποχωρήσαντες, την Κεντροαριστερά συνολικα, αλλά και τα σχέδια του για το μέλλον. Και όλοι στάθηκαν στην κινητικότητα που επέδειξε τα τελευταία 24ωρα και τις συναντήσεις στην Ιταλία με δύο πρώην ομολόγους του, τον Ενρίκο Λέτα και τον Τζιουζέπε Κόντε, ως πρόπλασμα για την δημιουργία νέου κόμματος.

Κατ’ αρχάς να πούμε ότι οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας είναι δύο τελειωμένοι πολιτικοί που ναι μεν μετέχουν ενεργά στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά οι πιθανότητες τους για επάνοδο στο πρωθυπουργικό μέγαρο της χώρας τους είναι όσες έχει ο Γιώργος Παπανδρέου να επιστρέψει ως ένοικος του Μαξίμου.

Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν, οι συναντήσεις του κ. Τσίπρα με τους συγκεκριμένους «πρώην» έχει την ίδια αξία που έχουν οι επαφές όλων των πρώην. Ίσως με το να διηγούνται ιστορίες από την πρωθυπουργική τους καριέρα πίνοντας καφέ και τρώγοντας κέικ. Κι όπως λέει και ο ύμνος «εις την Ελευθερία» του Διονυσίου Σολωμού «περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις».

Τα ΜΜΕ που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη ασχολήθηκαν με το ρεπορτάζ του Βήματος και ισχυρίστηκαν ότι η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα έγινε για να «κοντύνει» τους «11», οι οποίοι από την Δευτέρα το απόγευμα έχουν και ονοματεπώνυμο ως κόμμα. Μάλιστα πήρε τόσο θάρρος ο Κασσελάκης, που δήλωσε στον Σρόιτερ στον Alpha-την Δευτέρα στο Κεντρικό δελτίο- ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει στις ευρωεκλογές»! Για κάτι τέτοιες δηλώσεις οι Άραβες από παλιά χρησιμοποιούν το ρητό «χαζό παιδί χαρά γεμάτο». Την συγκεκριμένη αραβική ρήση την χρησιμοποιούν και οι Έλληνες, με περιπαικτική διάθεση για να χαρακτηρίσουν ανθρώπους εύθυμους και γελαστούς περισσότερο από το συνηθισμένο.

Για το ΠΑΣΟΚ

Επειδή, όμως ο διάβολος κρύβεται στην λεπτομέρεια, οι διαρροές των κύκλων του Αλέξη Τσίπρα επί της ουσίας προβλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές. Κάτι που δείχνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός αποδέχεται τις δημοσκοπήσεις. Η φράση που χρησιμοποίησαν οι διαρροείς των σκέψεων του κ. Τσίπρα ήταν σαφείς ως προς τις προβλέψεις του, όμως έθεσαν ένα υψηλό πήχη. Έτσι διαβάσαμε να λέει: «Αν και το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη μείνει σε χαμηλά ποσοστά, σε απόσταση από το 20% και η Νέα Δημοκρατία κινηθεί πάνω από το 30%, θα αποκαλυφθεί πλήρως μεγάλο πολιτικό κενό».

Η αλήθεια είναι ότι στην Χαριλάου Τρικούπη μετά τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων δύο μηνών που το δείχνουν ανεβασμένο έχουν ανεβάσει τον πήχη κι ελπίζουν όχι μόνο να είναι στην 2η θέση, αλλά να έχουν ποσοστό πάνω από το 20%. Έστω μία ψήφο πάνω από το 20%. Κάτι που προέβλεψε προ ημερών σε τηλεοπτική του παρέμβαση ο Κώστας Σκανδαλίδης. Και αυτό διότι τότε θα εμπεδωθεί η αντίληψη στην κοινωνία πως υπάρχει μόνο ένα κόμμα πραγματικός αντίπαλος για τη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα