Ο Τσίπρας τραβάει στα άκρα το σχοινί για τη Δικαιοσύνη

O Αλέξης Τσίπρας τραβάει το σχοινί και συγκαλεί εκτάκτως το μεσημέρι της Παρασκευής (13.00) υπουργικό συμβούλίο για αν αποφασίσει για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Οι εξελίξεις γύρω από το θέμα είναι ραγδαίες με το Μέγαρο Μαξίμου να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία, έπειτα από απόρριψη της πρότασης που απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

Η σύγκληση του υπουργικού γίνεται μία ημέρα μετά την επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη για συναίνεση στην επιλογή των νέων προσώπων στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και την άρνηση της ΝΔ.Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε δηλώσει ότι πλέον η απόφαση ανήκει στον πρωθυπουργό

Σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου ανέφερε ότι “οι μάσκες έπεσαν”, δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης που έλεγε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει βήμα πίσω και άλλη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που ανέφερε ότι η κυβέρνηση διατηρεί ακόμη το σύνολο της αρμοδιοτήτων της.

Πλέον η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει στην αλλαγή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ενώ υπενθυμίζεται ότι αυτή άλλωστε αποτελούσε και την αρχική θέση της, έτσι όπως είχε εκφραστεί μέσα από δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου, πριν ακολουθήσει η επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης προς τον κ. Μητσοτάκη.

Ερωτηματικό, βεβαίως, παραμένει το τι θα πράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εάν δηλαδή θα προχωρήσει στην υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος ή εάν αντιθέτως δεν το πράξει, όπως τον καλεί να κάνει η αντιπολίτευση. “Η θέση του ΠτΔ είναι το Σύνταγμα και η ερμηνίεα το Συντάγματος και αυτό δεν αλλάζει ανάλογα με τη στάση των κομμάτων” διαμήνυαν πάντως το βράδυ της Πέμπτης από την Προεδρία της Δημοκρατίας σε σχετική διαρροή που μετέδωσε το OPEN TV.

Διαβάστε επίσης