Ο υπουργός που θαυμάζει η Αρβελέρ – “Παντού παρών”

Τι κοινό έχει η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ με τον Νίκο Χαρδαλιά; Όχι μόνο είναι και οι δύο από το Βύρωνα, όπου ο νυν υφυπουργός διετέλεσε Δήμαρχος, αλλά διατηρούν και μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και θαυμασμού.

Αυτό αποκάλυψε η μεγάλη ελληνίστρια και πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του φημισμένου Πανεπιστημίου της Σορβόννης μιλώντας στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», όπου σημείωσε: «Είναι από τους λίγους Υπουργούς που ξέρουν τι θα πει «υπουργώ». Στα αρχαία ελληνικά σημαίνει υπηρετώ – ο Χαρδαλιάς είναι υπηρέτης, παντού παρών».

Η ίδια αναφέρθηκε με ειλικρινή θαυμασμό στις ικανότητες του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σημειώνοντας ότι «άλλο να μιλάς κι άλλο να κάνεις κι εκείνος πρώτα κάνει κι ύστερα μιλά», ενώ δεν παρέλειψε να συστήσει να ακούμε τα ελληνικά του, «είναι τέλεια» σχολίασε.

Ήταν μια παρέμβαση από αυτές που σπάνια βλέπει κανείς και δικαιολογημένα έχει εντυπωσιάσει, καθώς ήταν εμφανής η αγάπη που τρέφει η «βυρωνιάτισσα» -όπως αυτοχαρακτηρίστηκε- Αρβελέρ για το Νίκο Χαρδαλιά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υποδέχτηκε την έκπληξη που του επιφύλαξε η κα Αρβελέρ με εμφανή συγκίνηση, ενώ αναφέρθηκε και στη μεγάλη γιορτή που είχε οργανώσει το 2013 για τα 90 χρόνια του Δήμου Βύρωνα, την οποία είχε τιμήσει η ίδια με την παρουσία της μαζί με τον αείμνηστο ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο, σημειώνοντας ότι «ήταν ίσως από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα