Ο Ζέρβας, ο Αγγελούδης, η ευλογία του Βενιζέλου και η αποχή του ΠΑΟΚ

Η δυναμική που ανέπτυξε το τελευταίο διάστημα ο δεύτερος της κατάταξης και η στασιμότητα του απερχόμενου δημάρχου

Το 2019 η Νέα Δημοκρατία επέλεξε ως υποψήφιο δήμαρχο για την Θεσσαλονίκη τον νυν υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Νίκο Ταχιάο, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις μεταξύ των τοπικών στελεχών της «γαλάζιας κοινωνίας», που ήθελαν ως υποψήφιο τον Γιώργο Ορφανό.

Τότε από το πουθενά εμφανίστηκε η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Ζέρβα, που ουδείς την θεωρούσε σημαντική. Ο κ. Ζέρβας είχε βέβαια θητεία αντιδημάρχου στην διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη, αλλά αρκετούς μήνες πριν από τις εκλογές του 2019 διαφώνησε και ανεξαρτητοποιήθηκε. Κι όμως η υποψηφιότητα Ζέρβα, που τα κομματικά επιτελεία δεν της έδιναν καμία απολύτως σημασία, ενεργοποίησε όλα τις ομάδες των ΠΑΟΚτζήδων στα social media. «Το δικό μας παιδί» ήταν το μότο σε όλες τις αναρτήσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ, ενώ ουκ ολίγοι θύμιζαν ότι ο πατήρ Ζέρβας ήταν πρόεδρος του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, ενώ και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε περάσει από την διοίκηση του ερασιτέχνη και σύμφωνα με το βιογραφικό του ήταν ο τεχνικός σύμβουλος του κλειστού γηπέδου μπάσκετ της ομάδας, στον Φοίνικα.

Τελικά ο Ζέρβας πέρασε στον δεύτερο γύρο. Εκεί ο ΠΑΟΚ (μέσω των οπαδών) έδωσε τα ρέστα του και ο Ζέρβας νίκησε τον Ταχιάο. Τότε πολλοί ισχυρίστηκαν, ότι ο Ιβάν Σαββίδης έκανε μία επίδειξη δύναμης έναντι της απερχόμενης κυβέρνησης ΤσίπραΝοτοπούλου που είχε επιλεγεί το 2019 απέτυχε παταγωδώς), αλλά και της επερχόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τώρα τέσσερα χρόνια αργότερα τα οπαδικά φόρουμ του ΠΑΟΚ δεν ασχολούνται καθόλου με τον Ζέρβα, ούτε καν αναφέρουν ότι είναι δικός τους άνθρωπος. Ίσως επειδή πλέον δεν είναι αντισυστημικός, αλλά επιλεγμένος από τη Ν.Δ.

Την ίδια ώρα ο Στέλιος Αγγελούδης, που ουδείς όταν ίδρυσε την δημοτική του παράταξη, του έδινε τύχη, τώρα φαίνεται να ξεκινά από την δεύτερη θέση έχοντας δυναμική και μεγάλη δεξαμενή για να βρει τους ψήφους. Όμως όπως λένε οι γνωρίζοντες τις ιδιαιτερότητες της Θεσσαλονίκης, ο κ. Αγγελούδης εκτός από κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έχει συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του γνωστούς ΠΑΣΟΚους της πόλης, πασίγνωστους καραμανλικούς δεξιούς, αλλά και επιφανείς ΣΥΡΙΖΑιους. Επίσης έχει λάβει και την «ευλογία» του Ευάγγελου Βενιζέλου, του οποίου ήταν συνεργάτης για πολλά χρόνια. «Κι όταν ο Ευάγγελος δίνει την ευλογία του, αυτό σημαίνει ότι και η εκκλησία θα κάνει το ίδιο», λένε χαρακτηριστικά οι γνωρίζοντες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα