Οι Άραβες μπαίνουν στην Ευρωλίγκα – Ποια ομάδα πετάνε έξω

Στην Ευρωλίγκα μπαίνουν οι Άραβες με ομάδα από το Ντουμπάι και … πολλά λεφτά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mundo Deportivo  δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια.

Το πρώτο αφορά σε συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών, με τους Άραβες να βάζουν συνολικά 75 εκατ. ευρώ στη διοργάνωση! Συγκεκριμένα, οι 13 μέτοχοι (μεταξύ αυτών φυσικά και οι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός AKTOR) θα λάβουν από 1 εκατ. ευρώ ετησίως και τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ θα πάνε στην Ευρωλίγκα (δηλαδή 2 εκατ. ευρώ ετησίως).

Το δεύτερο σενάριο αφορά σε συμβόλαιο διάρκειας επτά ετών με την Ευρωλίγκα, αλλά με τους Άραβες να προσφέρουν συνολικά 69 εκατ. ευρώ.

Κι αυτό γιατί, η ομάδα του Ντουμπάι θα συμμετέχει τα πρώτα δύο χρόνια αποκλειστικά στο Eurocup. Τα πρώτα 4 εκατ. ευρώ θα πάνε στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρωλίγκας, δηλαδή, θα δώσει 2 εκατ. ετησίως. Από το 2026, που θα «προαχθεί» η ομάδα από τα ΗΑΕ στην Ευρωλίγκα, θα μοιράσει τα υπόλοιπα 65 εκατ. ευρώ στους 13 μετόχους για την επόμενη πενταετία, πάλι με τη μορφή του 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στο μεταξύ, με τη συμμετοχή της ομάδας του Ντουμπάι στην Ευρωλίγκα η ομάδα που «κινδυνεύει» να χάσει τη θέση της στη διοργάνωση είναι η Βαλένθια, όπως αναφέρεται στη «Mundo Deportivo».

Οι υπόλοιπες ομάδες που δεν είναι μέτοχοι, δηλαδή, Μονακό, Βίρτους Μπολόνια, Άλμπα Βερολίνου, Παρτίζαν και Ερυθρό Αστέρας φαίνονται… ασφαλείς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα