Οι εργαζόμενοι της Edenred Ελλάδας ένωσαν τις δυνάμεις τους καθαρίζοντας ακτές σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σε συνεργασία με τον οργανισμό Project paralies, 56 εργαζόμενοι της Edenred καθάρισαν την παραλία Αγ. Νικολάου Ραφήνας και την παραλία Περαίας Θεσσαλονίκης

Η Edenred Ελλάδας, συμμετείχε για πέμπτη συνεχή χρονιά στο «Ideal Day», την παγκόσμια πρωτοβουλία του Ομίλου της Edenred, που κάθε χρόνο εμπνέει  χιλιάδες εργαζομένους ανά τον κόσμο να υλοποιήσουν δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα τοπικών κοινοτήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεργασία με την πρωτοβουλία Project paralies, στην οποία συμμετέχουν εταιρείες με περιβαλλοντικές ανησυχίες που επιθυμούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά προς την κατεύθυνση της προστασίας και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, προχώρησαν σε μια δράση περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 21 Ιουνίου 56 εργαζόμενοι της Edenred Ελλάδας καθάρισαν την παραλία του Αγίου Νικολάου στην Ραφήνα και την παραλία Περαίας Θεσσαλονίκης, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στον περιορισμό της παράκτιας ρύπανσης, περισυλλέγοντας πάνω από 40 κιλά απορριμμάτων και μικροπλαστικών. Με στόχο την περαιτέρω περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των εργαζομένων ακολούθησε ενημέρωση από την ομάδα του Project Paralies για θέματα σχετικά με την συνεισφορά όλων μας στη διατήρηση ενός θαλάσσιου και παράκτιου οικοσυστήματος χωρίς απόβλητα.

Η πρωτοβουλία «Ideal Day», αποτελεί σύμβολο των κοινωνικών δεσμεύσεων της Edenred κατά τη διάρκεια της οποίας εργαζόμενοι, πελάτες και συνεργάτες συμμετέχουν σε ποικίλες δράσεις, όπως η προσφορά γευμάτων σε συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη, ο καθαρισμός του περιβάλλοντος και η επικοινωνία με άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Οι δράσεις συνδέονται με τους τρεις πυλώνες της πολιτικής CSR του Ομίλου:

Idealpeople, που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής,

Idealplanet, που στοχεύει στη προστασία του περιβάλλοντος, και

Idealprogress που αποσκοπεί στη δημιουργία αξίας με γνώμονα την ηθική.

Ειδικότερα, η Edenred μέσω του Idealplanet επικεντρώνεται τόσο στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος όσο και στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, σχεδιάζοντας φιλικές προς το περιβάλλον υπηρεσίες με μια ισχυρή δέσμευση: την επίτευξη Net Zero Carbon μέχρι το 2050.

Η Μαριλένα Σουλογιάννη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Edenred Ελλάδας δήλωσε: «Στην Edenred Ελλάδας παραμένουμε πιστοί στη δέσμευση του Ομίλου να δημιουργεί νέες πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κοινωνίας, στο πλαίσιο της ευρύτερης CSR στρατηγικής μας. Έτσι και φέτος οι άνθρωποί μας, με αφορμή το «Ideal Day» και με ποσοστό συμμετοχής που ξεπέρασε το 65%, συμμετείχαν στην εθελοντική δράση καθαρισμού παραλίας, ενημερώθηκαν σχετικά με την αποκατάσταση του παράκτιου οικοσυστήματος και έδειξαν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας»!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα