Οι γιατροί του ΠΑΟΚ προειδοποιούν: Ο Τζόλης να μη γίνει… Νίνης

Δυο πράγματα σοβαρά για τον πιτσιρικά τον Τζόλη. Για να σταματήσουν οι παπαριές του Σαββιδοτεχνείου και οι παπαριές του Γκαρσία. Ξεκινάμε. Ο Τζόλης έμεινε στον πάγκο με τον Ολυμπιακό. Τον άφησε ο Γκαρσία στον πάγκο. Μάλιστα. Μπαίνει ο Τζόλης και κοπανάει το δοκάρι με βολίδα προς το τέλος. Παιχτρόνι είναι ο Τζόλης, μπουκάλες είναι τα ποδάρια του.

Και του τα χώνουνε όλοι εκτός Σαββιδοτεχνείου του Γκαρσία, γιατί να μην τον βάλει από την αρχή, για να καθαρίσει το ματς ο ΠΑΟΚ. Και δεν μιλάει κανένας. Ούτε ο Πάμπλο. Μάλιστα. Κι έρχεται το ματς με τον ΟΦΗ, βασικός και γκολ και ασίστ ο Τζόλης. Πάρε να ’χεις, Πάμπλο.

Και λέει μετά το ματς ο Γκαρσία στα ισπανικά, για να μη γίνει καμία παρεξήγηση, ότι εγώ δεν είμαι μοναχός μου στον ΠΑΟΚ. Έχουμε ένα ιατρικό επιτελείο, που παρακολουθεί τους δείκτες κούρασης του κάθε παίκτη. Κάνει μετρήσεις αίματος, που δείχνουν αν ένας παίκτης μπορεί να παίξει όλο το ματς ή ένα ημίχρονο ή δέκα λεπτά.

Έχει δίκαιο ο Γκαρσία. Άπαξ και σου λέει ο αθλητίατρος ότι ο Τζόλης δεν μπορεί να βγάλει όλο τα ματς, θα το ρισκάρεις; Κι έρχεται το βράδυ στο ΟΡΕΝ του Σαββίδη, εκεί που ακούγονται όλα τα ωραία του Κάκου και των άλλων, και τι λέει ο γίγαντας Βασιλόπουλος. Ότι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν έπαιξε ο Τζόλης, γιατί ο Μουργκ είναι περισσότερο ενεργός αμυντικά.

Και το έλεγε με σπουδή αυτό το πράγμα ο Κωστάκης. Πειστικότητα. Ο Μουργκ μαρκάρει και ο Τζόλης όχι. Μάλιστα. Ο Τζόλης θα μάρκαρε αν έπαιζε τον Ραφίνια, που έχει τα διπλάσια χρόνια στην πλάτη του, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Κάτι παραμύθι έπρεπε να πει και το είπε. Σάμπως θα τον ελέγξει κανένας; Σάμπως θα του έλεγε κανένας ότι άλλα είπε ο Γκαρσία;

Εγώ θα σου πω τι παίζει με τον Τζόλη, μάστορα. Ο Γκαρσία έχει δίκαιο. Στον ΠΑΟΚ τρέμουν μήπως ο Τζόλης πάθει ό,τι έπαθε ο Νίνης όταν ήταν σ’ αυτή την ηλικία. Όπως το ακούς, μάστορα. Θυμάσαι τι είχε γίνει με τον Νίνη; Ούτε διακοπές δεν είχε πάει ένα καλοκαίρι. Γύρισε από την Ελπίδων, που έπαιζε εκεί με τον Μήτρογλου, κατ’ ευθείαν στην προετοιμασία, κλάταρε το παλικάρι. Κι αντί στον Παναθηναϊκό να τον στείλουνε υποχρεωτικά για ξεκούραση, τον τραβολογούσανε τον Σωτηράκη όπου πήγαινε η ομάδα. Τα ’παιξαν οι κοιλιακοί του, έκανε εγχείριση στη Γερμανία, δυο εβδομάδες έξω ο Σωτηράκης. Κι όταν γύρισε, λένε αυτοί που ξέρουν, δεν είχε την έκρηξη που είχε πρώτα. Τη μεγάλη τη ζημιά, βέβαια, την έπαθε με τους χιαστούς κάνα-δυο χρόνια αργότερα.

Έτσι είναι. Δεν είναι από σίδερο ούτε ο Νίνης, ούτε ο Τζόλης. Παιχτρόνια και τα δυο. Γάζωνε ο Σωτηράκης στα νιάτα του. Μέσι της Ελλάδας τον έλεγαν οι Ιταλοί. Είπαμε, όμως. Άπαξ και δεν ακούς τους γιατρούς ή δεν έχεις γιατρό στην ομάδα ειδικό για τέτοια πράγματα να κάνει αναλύσεις μυϊκό κάματο και γαλακτικά οξέα πώς τα λένε αυτά, πας χαμένος και δεν το ’χεις πάρει χαμπάρι και βουρ για το αμπάρι.

Τώρα, θα πεις, τη μια Κυριακή ο Τζόλης ήταν για να μη βγάλει όλο το ματς και στο επόμενο ήτανε; Ναι, έτσι παίζει το έργο. Τη μία εβδομάδα είσαι καλά και την άλλη δεν είσαι. Κάθε βδομάδα τούς παίρνουν αίμα στην Ευρώπη για να κάνουνε εξετάσεις. Άπαξ και γίνεται και στον ΠΑΟΚ αυτό, μαγκιά τους. Να του είπανε, δηλαδή, του Γκαρσία, κάνε κράτει με τον Τζόλη, για να μην έχουμε ντράβαλα και πάθει Νίνη το παιδί, χτύπα ξύλο.

Έτσι είναι. Άμα σε βάλουνε στο μηχάνημα οι γιατροί, τα βλέπουνε όλα. Στο είπα και την άλλη φορά, ότι στο Μαρινακέικο είναι για να το γυρίζεις στο σορολόπ άμα γράφουνε ότι ο Εμβιλά με τον Καμαρά είναι κουρασμένοι, λες και τους έδειξαν τις εξετάσεις στα εργομετρικά.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα