Οι- κατά Μπαλτάκο- απειλές για «μαύρη γραβάτα…» και η αλήθεια

Μπαλτάκος σε Μαρινάκη «Με απειλεί ο Μελισσανίδης»… »» σε Μελισσανίδη «Με απειλεί ο Μαρινάκης» ; »» σε Αλαφούζο «Με απειλούν Μαρινάκης και Μελισσανίδης» ; »» σε Ιβάν «Με απειλούν Μαρινάκης, Μελισσανίδης και Αλαφούζος» ; Όλα τα σενάρια «παίζουν» με τον πρόεδρο Τάκη

Τα γεγονότα κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησης Μπαλτάκου- Μαρινάκη λίγο πολύ είναι γνωστά σε όλους.

Ο κάθε σκεπτόμενος φίλαθλος – ή γενικότερα ο κάθε πολίτης-  προσπαθεί να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη στη συνάντηση αυτή και τι κρύβεται πίσω από τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις Μαρινάκη, Μπαλτάκου, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Τα πράγματα έχουν ως εξής

Ο Βαγέλλης Μαρινάκης βγάζει ανακοίνωση και λέει ότι συμφώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο να ζητηθούν  διαιτητές ελίτ για το πρωτάθλημα και ότι ήδη έχει έρθει σε επαφή με UEFAαφού μέχρι τώρα ο Μπένετ έλεγε ότι θέλει διαιτητές από το πάνω ράφι αλλά δεν έρχονται ελίτ διαιτητές ο δε Μπαλτάκος πρόσθετε ότι δεν έρχονται γιατί  τους βρίζουν,  και οι αμοιβές τους είναι μικρές…

Μετά την αποχώρηση του από την ΕΠΟ βγάζει ανακοίνωση ο Μαρινάκης ότι «η Σούπερ Λιγκ θέλει αξιόπιστο πρωτάθλημα και γι αυτό το λόγο συμφώνησα με τις διεθνείς αρχές (FIFA και UEFA) να έρχονται διαιτητές από το πάνω ράφι. Επίσης πρόσθεσε (σε ανακοίνωση της Λίγκας) ότι  και ο Μπαλτάκος συμφώνησε και αφού μπορούν οι διεθνείς αρχές να ακούσουν το αίτημα δεν έχει καμία αντίρρηση.»

Ακολούθησαν οι ανακοινώσεις του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ που έδειξαν μια τρικυμία εν κρανίω. Τι είπαν; «Θέλουμε ελίτ διαιτητές, αλλά όχι αυτούς που θα επιλέξει ο Κλάτενμπεργκ…»

Το τρικυμία εν κρανίω, διότι ο Κλάτενμπεργκ  είναι ένας απόμαχος διαιτητής που σχολιάζει τηλεοπτικούς αγώνες, είτε εμφανίζεται ως αρχιδιαιτητής στην Ελλάδα ή και στην Αίγυπτο ή και αλλού.

Αλίμονο αν FIFAκαι UEFAπερίμεναν τον Κλάτενμνπεργκ να τους πει αν περισσεύουν διαιτητές από τις διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις (Champions League, Europa League Conference League) ή τα εθνικά πρωταθλήματα…Διότι στο εξωτερικό, όπως είναι γνωστό, οι διαιτητές ορίζονται ένα μήνα πριν από τα παιχνίδια. Εκεί δεν φοβούνται μήπως τους καλέσουν για κανένα καφεδάκι και όχι μόνο…

Ο Μπαλτάκος ενώ αρχικά συμφώνησε (σύμφωνα με την ανακοίνωση) για να «ξεγλιστρήσει» από τις διαμαρτυρίες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ ανακοίνωσε ότι «δεν συμφωνήσαμε και το θέμα θα εξεταστεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.»

Εδώ  γελάνε μέχρι δακρύων…

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου τι θα πει; «Δεν θέλουμε ελίτ διαιτητές  διότι όποιους διαιτητές και να στείλουν οι Ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες θα είναι προηγουμένως «πειραγμένες» από τον Κλάτενμπεργκαφού οι διαιτητές αυτοί θα ορίζονται από τον Μπένετ;

Εκεί πάνω αρχίζουν τα μυστήρια που θυμίζουν γκαγκστερικές ταινίες και πλήττουν το ποδόσφαιρό μας.

Τι  είπε ο Μπαλτάκος;

Ο Μπαλτάκος ως συνήθως για να γλυτώσει την κατακραυγή από τον Μαρινάκη αφού μονίμως ισχυρίζεται ότι δεν έρχονται ελίτ ξένοι διαιτητές  παρότι εκείνος προσπαθεί, είπε σε κάποια στιγμή –σύμφωνα με την ανακοίνωση Μαρινάκη– ότι«με απειλεί ο Μελισσανίδης με μαύρη γραβάτα…»

Κι επειδή ο γιος του μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του, ζήτησε όπως είπε με αίτημα του προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να χορηγηθεί προστασία για την κόρη του. Τον ίδιον όμως ως γνωστόν τον φυλάνε τέσσερις…

Μάλιστα, στην χθεσινή συνάντηση ζήτησε βοήθεια απο πρόεδρος της Λίγκας Βαγγέλη Μαρινάκη να επικοινωνήσει θεσμικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για να ικανοποιηθεί το αίτημα του.

Πράγματι, με την θεσμική του ιδιότητα ο Μαρινάκης πήρε τον υφυπουργό Οικονόμου του εξέθεσε το θέμα και αυτός του είπε ότι θα επιληφθεί. Επίσης, κάλεσε στο τηλέφωνο και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκο παρότι λόγω Λεουτσάκου οι σχέσεις τους δεν ήταν οι καλύτερες…

Όταν ο Μπαλτάκος διέψευσε ότι είπε στον Β. Μαρινάκη για απειλές από τον Μελισσανίδη, ο Μαρινάκης έδωσε στην δημοσιότητα ακόμα και λεπτομέρειες για ικανοποίηση του αιτήματος του προέδρου Τάκη, όπως την ακριβή ώρα που έγιναν οι κλήσεις προς το υπουργείο, με ποιους μίλησε, κλπ.

Εδώ φυσικά κατά τη γνώμη μας δεν θα μπορούσε ο Β. Μαρινάκης να δώσει στη δημοσιότητα τέτοια συνομιλία αφού αν ήταν ψέμα θα την είχε διαψεύσει ο Μπαλτάκος. Αντίθετα, ο Μαρινάκης επικαλέστηκε και την μαρτυρία των δύο υπουργών αλλά και των παρεβρισκομένων στην συνάντηση Λεωνίδα Θωμαίδη και Κώστα Καραπαππά.

Κι επειδή η «Α» ως Μέσο έχει άποψη για τον Μπαλτάκο (την έχει εκφράσει επανειλημμένα), το πιθανότερο που έχει γίνει είναι ο Μπαλτάκος να είπε στον Μαρινάκη «εγώ προσπαθώ, αλλά απειλούμαι…» γιατί όντως έχει ζητήσει προστασία.

Εξίσου πιθανό είναι όταν μίλαγε με τον Μελισσανίδη να είπε ότι κινδυνεύει  η κόρη του από τον Μαρινάκη

Η σε περίπτωση που συνομιλούσε με τον Αλαφούζο ήταν ικανός να πει ότι η κόρη του κινδυνεύει και από Μαρινάκη και από Μελισσανίδη.

Πιθανόν, επίσης,είναι όταν μιλούσε με τον ΠΑΟΚ να λέει ότι η κόρη του κινδυνεύει από Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Αλαφούζο…

Αυτός είναι ο Μπαλτάκος. Αυτός ήταν και στο παρελθόν.

Τα ίδια έκανε και με τον Κασιδιάρη όπου μετά από τις δικαιολογίες στον έγκλειστο αρχηγό της Χρυσής Αυγής ότι θέλει να τον στηρίξει αλλά «έχουν πέσει τηλεφωνήματα από ψηλά…» πουλώντας του έτσι εκδούλευση…

Τώρα υπάρχει και το ενδεχόμενο σε μια καταγγελία αυτής της μορφής  να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές, όπως ο αθλητικός εισαγγελέας, ακόμη και εισαγγελικές αρχές και οι διωκτικές αρχές (το τμήμα εκβιαστών, απειλών κατά ζωής κλπ).

Μ΄όλα τα παραπάνω μάλλον είναι δύσκολο να παραμείνει στη θέση του προέδρου της ΕΠΟ ο Τάκης Μπαλτάκος.

Εκτός αν έχει στο χέρι, αν «κρατάει»δηλαδή αυτούς που τον έκαναν πρόεδρο…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα