Οι Νεοζηλανδοί σηκώνουν το μεσαίο δάχτυλο στην καμπάνια κατά της Ηπατίτιδας C (video)

Το υπουργείο Υγείας κυκλοφόρησε αφίσες, τηλεοπτικά και διαδικτυακά σποτ με την προκλητική χειρονομία

Σάλο προκάλεσε στη Νέα Ζηλανδία η ιδέα του υπουργείου Υγείας να αφυπνίσει τους πολίτες προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις για την ηπατίτιδα C προωθώντας μία διαφήμιση όπου διασημότητες υψώνουν το μεσαίο δάκτυλο.

Η αμφιλεγόμενη διαφήμιση έφερε γκρίνια καθώς εκατοντάδες Νεοζηλανδοί πολίτες έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για το προσβλητικό περιεχόμενο της διαφήμισης και την χειρονομία που παραπέμπει σε ανάρμοστη συμπεριφορά.

Όπως αναφέρει η ρυθμιστική αρχή της Νέας Ζηλανδίας, υπήρξαν πάρα πολλές καταγγελίες με τους πολίτες να επισημαίνουν ότι οι αφίσες ήταν σε κοινή θέα και κατά συνέπεια μπορούσαν να τις δουν ακόμα και παιδιά.

«Οι αφίσες δεν έχουν θέση σε σημεία όπου έχουν πρόσβαση τα παιδιά μας», αναφέρουν αρκετοί Νεοζηλανδοί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, οι αρμόδιες αρχές της χώρας υπογράμμισαν ότι «Αν και γίνεται κατανοητό πως υπάρχει ένα εύκολο τεστ ανίχνευσης της ηπατίτιδας C και μία νέα αποτελεσματική θεραπεία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να σηκώσεις το μεσαίο δάχτυλο στον ιό, το πλαίσιο ενδέχεται να μην είναι σαφές για πολλούς ανθρώπους που επικεντρώνονται αποκλειστικά στην χειρονομία».

Τελικά, οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας αποφάνθηκαν ότι, η διαφήμιση με το προτεταμένο δάκτυλο είναι μία απρεπή και προσβλητική κίνηση και αποτελεί παραβίαση των κανονισμών.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας έσπευσε να εκφράσει την απογοήτευσή του για την απόφαση υπογραμμίζοντας ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει κανέναν.

Πάντως, η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η διαφήμιση με προτεταμένο το μεσαίο δάκτυλο έχει αφαιρεθεί από την καμπάνια του υπουργείου Υγείας, ωστόσο, το σχετικό clip παραμένει στο YouTube.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα