Οι σκέψεις της Τερέζα Μέι στη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων

Αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα σχεδιάζει η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, στον απόηχο των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων σε Μάντσεστερ και Λονδίνο.

Η Μέι τόνισε ακόμα πως η Βρετανία οφείλει να κάνει περισσότερα για να περιορίσει τις κινήσεις φερόμενων ως εξτρεμιστών ακόμη και εάν δεν έχει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να τους ασκεί ποινικές διώξεις. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι δηλώσεις αυτές γίνονται σχεδόν δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, ενώ η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει ότι οι Τόρις θα αυξήσουν την κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία.

Η δημοσκόπηση αυτή, την οποία διενήργησε η εταιρεία Opinium, καταδεικνύει ότι το προβάδισμα των Συντηρητικών έναντι του Εργατικού Κόμματος διευρύνθηκε στις επτά εκατοστιαίες μονάδες, δηλαδή κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, η οποία δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που έγινε στο σύνολό της μετά την επίθεση στο Λονδίνο που διέπραξαν τζιχαντιστές την 3η Ιουνίου (4η-6η Ιουνίου). Φέρει τους Συντηρητικούς να συγκεντρώνουν το 43% της πρόθεσης ψήφου και τους Εργατικούς να χάνουν μία μονάδα και να συγκεντρώνουν 36%.

Η Opinium έδινε στους Τόρις προβάδισμα 19 μονάδων όταν άρχισε η προεκλογική εκστρατεία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα