«Οι σκέψεις των υπουργών δεν συνιστούν και θέσεις της κυβέρνησης»

«Οι σκέψεις υπουργών για νέα μέτρα δεν σημαίνει πως είναι θέσεις της κυβέρνησης», δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως ο πρωθυπουργός δεν απαγόρευσε στους υπουργούς να μιλούν για θέματα της αρμοδιότητας τους. Μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά fm, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η φημολογία αλλά και οι σκέψεις υπουργών για νέα μέτρα δεν σημαίνει ότι είναι θέσεις της κυβέρνηση, ωστόσο, όπως σημείωσε υπάρχουν πολλά κρίσιμα ζητήματα, τα οποία καλό είναι να μπαίνουν σε έναν ευρύτερο διάλογο.

Σύμφωνα με την κα. Γεροβασίλη, ο Αλέξης Τσίπρας δεν απαγόρευσε στους υπουργούς να μιλούν για θέματα της αρμοδιότητας τους, όμως, όπως είπε, «βρισκόμαστε σε έναν διάλογο για την εφαρμογή των νέων μέτρων και με αυτή την έννοια ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να δίνει απαντήσεις». Μεταξύ άλλων, πάντως, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο θέμα του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, λέγοντας πως  γίνεται προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί το ισοδύναμο  για το άδικο -όπως το χαρακτήρισε- μέτρο.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας το ζήτημα των πλειστηριασμών τόνισε πως δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, εκτός αν πρόκειται για κατοικίες αντικειμενικής αξίας ενός εκατομμυρίου, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι την πρώτη κατοικία χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων «δεν θα την αγγίξει η κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα που ανέκυψε με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Σαββαϊδου, τόνισε πως ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση της, σημειώνοντας πως ότι «σε τέτοιες θέσεις δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν “σκιές”».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα