Οι Σκοπιανοί παίζουν μπάλα και το ΥΠ.ΕΞ. έχασε την μπάλα…  

Οι ποδοσφαιρικές φανέλες των Σκοπίων στο EURO γράφουν «Football Federation of Macedonia», χωρίς το ΥΠ.ΕΞ., το υπουργείο Αθλητισμού και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να έχουν πάρει μυρωδιά τι παίζεται…

Το εναρκτήριο λάκτισμα του φετινού EURO δόθηκε το βράδυ της Παρασκευής, αλλά πριν από αυτό οι Σκοπιανοί είχαν προλάβει να ρίξουν μία δυνατή… κλωτσιά στην καλή γειτονία τους με την Ελλάδα, με την UEFA να μη βλέπει(;) το πέναλτι-μαρς της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας των γειτόνων που συμμετέχουν στη διοργάνωση, οι οποίοι στις φανέλες αναφέρουν «Football Federation of Macedonia».

Ποιο είναι εν προκειμένω το «πέναλτι». Κατ’ αρχάς ότι στον επίσημο ιστότοπο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, το «Βόρεια» έχει κάνει… φτερά και έχει μείνει ένα σκέτο «Μακεδονία» να λανσάρεται σε λογότυπα και αναρτήσεις.

Το δεύτερο όμως “πέναλτι” είναι πιο… πονηρούτσικο, καθώς στο επίσημο site της UEFA, ενώ σε όλες τις αναφορές που γίνονται για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της γειτονικής χώρας χρησιμοποιείται το διεθνώς συμφωνημένο όνομά της «Βόρεια Μακεδονία», στο καλεντάρι των αγώνων που έχει αναρτημένο η UEFA με τις συντομογραφίες και τα εμβλήματα των ομάδων έχει διατηρηθεί το «MKD», δηλαδή το σκέτο «Μακεδονία».

Αβλεψία, παρανόηση ή εσκεμμένο λάθος; Ό,τι κι από τα τρία κι αν συμβαίνει, το σίγουρο είναι πως ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων καλά κρατεί και μάλιστα όχι πολύ καιρό μετά την επίσκεψη Ζάεφ στην Αθήνα, όπου ζήτησε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επισπευστεί η ψήφιση στην ελληνική Βουλή των τριών μνημονίων της Συμφωνίας των Πρεσπών που εκκρεμούν.

Άλλο τόσο σίγουρό είναι όμως ότι, εκτός από την UEFA, μοιάζει να πιάστηκε κοιμώμενη και η Αθήνα. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, από το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. δεν υπήρχε η παραμικρή αντίδραση, που σημαίνει ότι μάλλον δεν είχαν πάρει μυρωδιά για τα τεκταινόμενα. Το ίδιο και στο υφυπουργείο Αθλητισμού.

Μόνο ο Θοδωρής Ζαγοράκης εμφανίστηκε έξαλλος με τις αλυτρωτικές κουτοπονηριές των Σκοπίων, δηλώνοντας μάλιστα την Παρασκευή στον ρ/σ «Metropolis 95,5» της Θεσσαλονίκης ότι θα προσφύγει άμεσα και δυναμικά στην UEFA για την αδιανόητη πρόκληση να αναγράφεται στις εμφανίσεις της εθνικής ομάδας των Σκοπίων τα αρχικά FFM («Football Federation of Macedonia»).

Μέχρι να συμβεί αυτό, οι Σκοπιανοί θα παίζουν μπάλα ανενόχλητοι (με το όνομα της Μακεδονίας) και η Ελλάδα θα χάνει την μπάλα, και τον κ. Δένδια στο ΥΠ.ΕΞ. να μην έχει πάρει χαμπάρι ότι τον παίζουν μονότερμα…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα