Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ απόψε, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00μμ κατόπιν των χθεσινών δραματικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Στις 18:00 θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Η έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μετά τις χθεσινές δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Εντωμεταξύ εσπευσμένα επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ο οποίος είχε μεταβεί στις ΗΠΑ για την παρέλαση των ομογενών για την 25η Μαρτίου εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση.

«Δυστυχώς, όπως όλοι γνωρίζετε, υπάρχει μια εξελισσόμενη κατάσταση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ στην περιοχή μας. Πάντα λέω στις ομιλίες μου ότι η Ελλάδα δεν είναι ευλογημένη στην τοποθεσία της στη γεωγραφία. Βρισκόμαστε σε μια περιοχή με κρίσεις που συμβαίνουν ξανά και ξανά. Λόγω του χαρτοφυλακίου μου, θα πρέπει να συμμετάσχω στο κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας αύριο (Κυριακή 14 Απριλίου 2024) το απόγευμα. Πρέπει να επιστρέψω εσπευσμένα στην Αθήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας μιλώντας σε δείπνο ομογενών.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

«Η ελληνική Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

«Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια. Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα