Μητσοτάκης: Απερίφραστη καταδίκη της κυβέρνησης και εμού προσωπικά στην επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ

"Η Ελλάδα θα δηλώσει τη στήριξή της σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης", αναφέρει ο πρωθυπουργός στην εβδομαδιαία του ανασκόπηση

Την ξεκάθαρη και απερίφραστη καταδίκη της Ελληνικής κυβέρνησης αλλά και του ιδίου στην επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπηση που δημοσιεύει κάθε Κυριακή στο Facebook.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για «εξαιρετικά δυσάρεστες και πολύ ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν μια νέα ανάφλεξη στην ευρύτερη γειτονιά μας και φυσικά στη Μέση Ανατολή».

«Το ΚΥΣΕΑ θα συνεδριάσει εκτάκτως το απόγευμα για να αξιολογήσουμε τα δεδομένα της κατάστασης και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο τη στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της νέας έντασης», πρόσθεσε.

Στην εβδομαδιαία ανασκόπηση, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις πυρκαγιές, εξηγώντας ότι «αν και βρισκόμαστε ακόμη στα μισά του Απριλίου, δυστυχώς ξεκίνησε ο “χορός” των πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της χώρας». Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τους πολίτες και κυρίως τους αγρότες και όσους ασχολούνται με τη γη αυτό το διάστημα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η αμέλεια προκαλεί τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα με τον εμπρησμό από πρόθεση.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην Εθνική Στρατηγική για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, στη δημιουργία πλατφόρμας για την αξιολόγηση των συμβάντων ενδοοικογενειακής βίας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ακρίβεια, την υπογραφή της απόφασης για αύξηση κατά 50% των αμοιβών του ιατρικού προσωπικού αλλά και των γραμματέων στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, πρώτη φορά από τότε που συστάθηκαν τα ΚΕΠΑ το 2011, αλλά και στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

screencapture-facebook-100044193621427-posts-995950031888108-2024-04-14-11_04_11

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα