Οικονόμου: «Δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης το lockdown στη Θεσσαλονίκη»

Κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Στο επίκεντρο των επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι οι συμμαχίες της χώρας αλλά και οι σχέσεις με το αμερικανικό Κογκρέσο, είπε ο κ. Οικονόμου«Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον γ.γ. του ΟΗΕ και τον Πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης. Θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους της ομογένειας και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων. 

Μέρος της επίσκεψής του ο πρωθυπουργός θα αφιερώσει σε συναντήσεις με σημαντικούς επενδυτές, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ καθώς τρέχει ήδη η μεγάλη επένδυση της εταιρείας στην Αττική αλλά και το project της χορηγίας της ψηφιακής ξενάγησης στην Αρχαία Ολυμπία. Αύριο ο πρωθυπουργός θα μιλήσει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ», πρόσθεσε.

Ο κ. Οικονόμου, συνέχισε παραθέτοντας στοιχεία για την πορεία της οικονομίας και την μείωση της ανεργίας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη απάντησε: «Δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης το lockdown στη Θεσσαλονίκη. Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά στα σχολεία, η πεποίθησή μας να μείνουν τα σχολεία ανοικτά βασίζεται σε ένα μελετημένο σχέδιο που σε συνεργασία όλων μας μας παρέχει την ασφάλεια για να εφαρμοστεί».

Για το εμβολιαστικό πρόγραμμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  είπε ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσουν όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Μέχρι σήμερα 6,4 εκατομμύρια Έλληνες άνω των 12 ετών έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο. Μόνο ένα ποσοστό 15% του ενήλικου πληθυσμού δεν διαθέτει αντισώματα έναντι του ιού. Οι αριθμοί βελτιώνονται μέρα με τη μέρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα σχολεία, στα τμήματα που έκλεισαν και στο υγειονομικό πρωτόκολλο είπε: «Στόχος της κυβέρνησης είναι να μείνουν τα σχολεία ανοικτά. Ήδη από το καλοκαίρι είδαμε την αύξηση κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες και γι’ αυτό υπάρχουν τα πρωτόκολλα με εμβόλια, τεστ και αποστάσεις στις αίθουσες».

Για το θέμα των μονοκλωνικών αντισωμάτων απάντησε ότι ετοιμάζεται τροπολογία από το υπουργείο Υγείας που θα επιτρέπει την προμήθειά τους. Εμείς, πρόσθεσε, συμμετείχαμε σε όλες τις προσπάθειες αλλά δεν θα μπορούσαμε να τα προμηθευτούμε χωρίς να έχει δοθεί έγκριση.

Όσον αφορά στην τροπολογία που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή για το θέμα των συμβάσεων της efood απάντησε: «Ένα πράγμα είναι η χρονική καθυστέρηση με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα. Το καθεστώς αυτό ίσχυε και επί των ημερών του και δεν το άγγιξε καθόλου. Οι ντελιβεράδες ήταν αόρατοι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα έγιναν ορατοί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα