ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: «Το μεταναστευτικό ήρθε για να μείνει»

«Κατά το παρελθόν δεν είχε γίνει σωστή διαχείριση του προβλήματος (...) Τα νησιά μας έχουν σηκώσει ένα μεγάλο βάρος» υπογραμμίζει η βουλευτής Α' Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας

Χαρακτηρίζοντας το μεταναστευτικό ως ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα το οποίο «έχει έρθει για να μείνει» η Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει εθνική συνεννόηση αλλά και αλληλεγγύη για την άμβλυνση των προβλημάτων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» της τηλεόρασης του Αlpha η Βουλευτής Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως κατά το παρελθόν δεν είχε γίνει σωστή διαχείριση του προβλήματος ενώ δεν είχε ασκηθεί πίεση στους εταίρους.

Επισημαίνοντας πως το μεταναστευτικό είναι πρωτίστως ευρωπαϊκό πρόβλημα και τονίζοντας πως χρειάζεται να υπάρξει μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου, η πρώην Υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές στη συνθήκη του Δουβλίνου. Πρόσθεσε μάλιστα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το θέμα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που υπάρχουν στη χώρα για τις μετεγκαταστάσεις η κα Κεφαλογιάννη είπε πως είναι σημαντικό να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να μην υπάρξει κοινωνικός αυτοματισμός. «Οι Έλληνες έχουν δείξει τον ανθρωπισμό τους διαχρονικά. Τα νησιά μας έχουν σηκώσει ένα μεγάλο βάρος. Πρέπει να βρούμε τρόπους να αποσυμφορήσουμε τα νησιά» είπε ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα γίνει κάτι χωρίς να υπάρχει διάλογος και ενημέρωση των πολιτών.

Τόνισε όμως πως θα πρέπει να υπάρξει δίκαιη και ισόρροπη κατανομή προσθέτοντας πως το πρόβλημα δημιουργείται όταν οι δομές λειτουργούν πέραν των ορίων τους.

Τέλος κληθείσα να σχολιάσει την προκλητικότητα της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ η κα Κεφαλογιάννη είπε πως υπάρχει συνεχής ενημέρωση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής στην οποία είναι μέλος ενώ επεσήμανε πως ο Πρωθυπουργός έχει θέσει τα θέματα αυτά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όπου υπήρξε σαφής καταδίκη της στάσης της Αγκύρας τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο.

Διαβάστε επίσης