Ολοκληρώθηκε η πλήρης εξαγορά της Imerys Βωξίτες από τη MYTILINEOS Energy & Metals

Εφ' εξής θα μετονομαστεί σε "Ευρωπαϊκοί Βωξίτες" και μαζί με την -επίσης θυγατρική της Mytilineos- Δελφοί Δίστομον, εντάσσονται από κοινού στον κλάδο μεταλλουργίας του ομίλου

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Imerys Βωξίτες ανακοίνωσε η Mytilineos.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η δεύτερη απέκτησε το 100% των μετοχών της πρώτης, ολοκληρώνοντας έτσι τη διαδικασία.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η Imerys Βωξίτες μετονομάζεται σε Ευρωπαϊκοί Βωξίτες και μαζί με τη επίσης θυγατρική της Mytilineos Δελφοί Δίστομον εντάσσονται από κοινού στον κλάδο μεταλλουργίας του ομίλου.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

«Η MYTILINEOS Energy & Metals (MYTILINEOS) ανακοινώνει, σε συνέχεια των από 05.09.2023 και 20.12.2023 ανακοινώσεων, την ολοκλήρωση εξαγοράς του 100% των μετοχών της εταιρείας IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ) και τη μετονομασία της σε “ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ”.

Η στρατηγική αυτή κίνηση διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της MYTILINEOS και την καθιστά τον μεγαλύτερο παραγωγό βωξίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εταιρεία υπό τη νέα της επωνυμία “ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ”, εντάσσεται πλέον από κοινού με την επίσης 100% θυγατρική της MYTILINEOS, Δελφοί Δίστομον, που δραστηριοποιείται στην εξόρυξη βωξίτη στην περιοχή της Φωκίδας, στον Κλάδο Μεταλλουργίας (M Metals) της MYTILINEOS.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα