Όνειρο χριστουγεννιάτικης νυκτός το άνοιγμα της εστίασης

Χαραμάδες αισιοδοξίας με αμυδρή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, αλλά υπάρχει δρόμος μέχρι να ξαναμπούν στην πρίζα οι οικονομικές δραστηριότητες

Σε ανύποπτο χρόνο, μεταξύ του τέλους του καλοκαιριού και της αρχής του φθινοπώρου, η έντυπη και η ηλεκτρονική έκδοση της «Α» το iapopsi.gr είχαν επισημάνει το σοβαρό ενδεχόμενο –που έγινε δυστυχώς πραγματικότητα– η αναζωπύρωση της πανδημίας να βάλει νέο λουκέτο στην οικονομία και συγκεκριμένα στην εστίαση.

Τριάντα ημέρες και κάτι πριν από τα Χριστούγεννα και με τη χώρα να τελεί σε καθεστώς καραντίνας από τις 7 Νοεμβρίου η δημόσια συζήτηση περιστρέφεται στο πότε θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν θα αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και διασκέδασης.

Απαισιόδοξος αλλά ειλικρινής «αγγελιαφόρος» επί του θέματος ήταν σήμερα Δευτέρα (23/11) ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης που υποστήριξε ότι είναι πιο δύσκολο να ανοίξει η εστίαση καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «μας κυβερνά ο ιός».

Συμμεριζόμενος όπως είπε την αγωνία των ανθρώπων της αγοράς που προσμένουν την αγοραστική καταναλωτική ζήτηση των εορτών για να «ρεφάρουν» την απώλεια των εμπορικών τζίρων, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι το προσεχές 10ήμερο θα είναι πολύ κρίσιμο για την εξέλιξη της πανδημίας και τη λήψη σχετικών αποφάσεων επιμένοντας ωστόσο ότι οι φετινές γιορτές δεν θα μοιάζουν με καμία εορταστική περίοδο και πως «ούτε συνωστισμός μπορεί να υπάρξει ούτε μεγάλα τραπέζια ούτε ρεβεγιόν».

«Ημερομηνία για το άνοιγμα της αγοράς δεν μπορώ να δώσω, αλλά μπορώ να πω ότι υπάρχει μια μικρή ελπίδα. Επιθυμία όλων μας είναι να λειτουργήσει η αγορά τα Χριστούγεννα, έστω και με κανόνες» είπε χαρακτηριστικά ο ΥΠΑΝΕ.

Σύμφωνα πάντα με τον Άδωνι Γεωργιάδη τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι ακόμα αυτά που θα ήθελε να δει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που εισηγείται μέτρα και η κυβέρνηση που αποφασίζει την εφαρμογή τους. Έστω κι αν υπάρχουν χαραμάδες αισιοδοξίας με αμυδρή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, είναι δεδομένο ότι υπάρχει κρίσιμος δρόμος να διανυθεί πριν φτάσει η στιγμή για να ξαναμπούν στην πρίζα οι οικονομικές δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα