Οριστικά ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Super League 2

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου ολοκληρώθηκε σήμερα, καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα οριστικά από τη νέα σεζόν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2. Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, απέρριψε την προσφυγή της ομάδας της Ηπείρου κατά της απόφασης για επικύρωση της βαθμολογίας και για αναδιάρθρωση.

Η… δικαίωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήλθε πολύ σύντομα, καθώς όταν πριν λίγες μέρες είχε επισκεφθεί τα Γιάννινα είχε πει ότι φέτος πέσαμε, αλλά την επόμενη σεζόν θ’ ανέβουμε πάλι.

Η αισιοδοξία του ισχυρού άνδρα του ΠΑΣ Γιώργου Χριστοβασίλη, αποδείχτηκε ότι δεν είχε βάση και μάλλον υπερίσχυσε η άποψη που κατέθεσε ότι «υπάρχει μεγάλη πίεση να μη γίνει δεκτή η προσφυγή».

Έτσι, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο στη νεοσύστατη Super League 2, καθώς η απόφαση είναι τελεσίδικη.

Οι Ηπειρώτες δια των δικηγόρων τους Αλέξη Κούγια και Χρύσας Σεβαστοπούλου ισχυρίστηκαν πως η αυξομείωση του πρωταθλήματος σε 14 ομάδες, και ο υποβιβασμός τριών ομάδων και όχι δύο, θα έπρεπε να υπάρχει στην προκήρυξη του πρωταθλήματος 2017-2018 για να ισχύσει αφού ο ΚΑΠ και ο αθλητικός νόμος κάνει λόγο για ισχύ την μεθεπόμενη περίοδο.

“Στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της περιόδου 2017-18, δεν γίνεται πουθενά λόγος για μείωση των ομάδων” τόνισε η Χρ. Σεβαστοπούλου και έκανε λόγο για “δυσμενείς συνέπειες” για τον ΠΑΣ σε περίπτωση υποβιβασμού.

“Οι υποχρεώσεις θα είναι οι ίδιες, τα έσοδα όμως, όπως για παράδειγμα από τις χορηγίες, θα είναι μειωμένα” είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε…

“Το καταστατικό αναφέρει ότι οι αποφάσεις της ΕΠΟ δεν προσβάλλονται στις επιτροπές αλλά δεν λέει τίποτα για το Διαιτητικό Δικαστήριο. Αν δεν υπογράφαμε την προκήρυξη θα υποβιβαζόμασταν”.

Ο Αλέξης Κούγιας που είχε τονίσει ότι αν εφαρμοστεί ο ΚΑΠ θα παραμείνει ο ΠΑΣ στην Super League, κατά την ακροαματική διαδικασία, επισήμανε ότι:

“Δεν επιτρέπεται τροποποίηση του κανονισμού μεσούσης της περιόδου. Αν πρόκειται για αυξομείωση, δεν μπορεί να γίνει την επόμενη αλλά την μεθεπόμενη περίοδο. Η δική σας απόφαση θα είναι η κορυφαία του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Η αυξομείωση θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στην προκήρυξη της περιόδου 2017-18. Τότε όμως, έλεγε για υποβιβασμό δύο, άνοδο δύο ομάδων και πρωτάθλημα με 16. Είμαι βέβαιος ότι θα εφαρμόσετε το νόμο, είμαστε σύννομοι και ζητάμε την εφαρμογή του. Είστε ο Άρειος Πάγος του ποδοσφαίρου. Η Ε.Ε. της ΕΠΟ μπορεί να καταργήσει το νόμο και τον ΚΑΠ; Πράγματι όλοι τότε υπέγραψαν την προκήρυξη. Μίλησαν για εκβιασμό γιατί δεν είχαν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Δεν αποφάσισαν χωρίς να έχουν πίεση. Δεν μπορεί αυτή η σκοτεινή συνθήκη να γίνει απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου”.

Ο δικηγόρος της Super League, Γιάννης Οικονομάκης, ισχυρίστηκε ότι αν ήθελε ο ΠΑΣ Γιάννινα να προσβάλει την προκήρυξη και την αναδιάρθρωση θα έπρεπε να το κάνει τον Αύγουστο του 2018, τότε που υπεγράφη ομόφωνα από όλες τις ομάδες της Λίγκας και από τον ίδιο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Συμπληρώνοντας ότι η προκήρυξη εγκρίθηκε και από την ΕΠΟ, και ότι οι αποφάσεις της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας δεν προσβάλλονται σε πειθαρχικά όργανα.

 

 

Διαβάστε επίσης