Όταν ο Ιβάν… υποβίβασε τον Ολυμπιακό στην Β’ Εθνική κι απέκλεισε ισόβια το Μαρινάκη! (pic)

Ο Ολυμπιακός έχει γενέθλια σήμερα. Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που υποβιβάστηκε στην Super League 2. Τι τραβάμε, ρε, φίλε. Ήταν τότε που η Παναγιώτη Σπανού εισηγήθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας την ενοχή του Ολυμπιακού, τον υποβιβασμό του και την ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο του Βαγγέλη Μαρινάκης.

Η Σπανού θεώρησε ότι υπήρχαν ενδείξεις ενοχής με βάση την ποινική δικογραφία για εκείνη την υπόθεση των «στημένων», μιλάμε. Εκείνη την εποχή δικαζόταν και το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας.

Τελικά, στις 25 Σεπτεμβρίου του ’20 η Επιτροπής Δεοντολογίας απέρριψε την εισήγηση της Σπανού και δυο τρεις μέρες αργότρα το ίδιο έκανε και η ποινική δικαιοσύνη.

Ψάχοντας τώρα στο διαδίκτυο, να βρεις τίποτα ενδιαφέρον, πέφτεις επάνω σ’ ένα μπλογκ που λέγεται Αθλητική Διαπλοκή. https://athlitiki-diaploki.blogspot.com/2021/04/blog-post_22.html#more. Και τι κάνανε ρε φίλε, οι τύποι αυτοί. Συγκέντρωσαν όλα τα δημοσιεύματα, που… υποβίβασαν τον Ολυμπιακό. Από το Σαββιδοτεχνείο, φυσικά.

Ο Ιβάν δεν κατα΄φερε τελικά να υποβιβάσει τον Ολυμπιακό, ούτε ν’ αποκλείσει τον Μαρινάκη, χησιμοποιώνατς τα… πληκτρολόγια του Σαββιδοτεχνείου. Τέτοιο παραμύθι από τους Σαββιδοτέχνες, δεν έχει ματαφάει ο Ελληνισμός απανταχού. Με το ζόρι να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός. όσο για το τεκμήριο της αθωώτητας; Δεν πρέπει καν να ξέρουνε τι είναι.

Τα διαβάζεις και τρελαίνεσαι. Τον υποβίβασαν κανονικά τον Ολυμπιακό στον Λεωνίδα το Λεουτσάκο, στην Super League 2 δηλαδή.

Τι έγραφε η ΠΡΑΣΙΝΗ

Στις 25/04/2020 η εφημερίδα Η ΠΡΑΣΙΝΗ κυκλοφορεί με τίτλο ΕΚΕΙ ΣΤΗ Β ΕΘΝΙΚΗ. Ένα χρόνο μετά, ο Ολυμπιακός έχει αθωωθεί για την υπόθεση, δεν υποβιβάστηκε ποτέ και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Ελλάδας. Η εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ όμως έκλεισε… Ο χρόνος είναι πάντα αμείλικτος…
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ METROSPORT
 
25/04/2020

 

Στις 25/04/2020 η αθλητική εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας Metrosport κυκλοφορεί με τίτλο: ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ – Κανείς δεν μπορεί να γλιτώσει Ολυμπιακό και Μαρινάκη – Άνοιξαν λάκο και θα πέσουν μέσα – Έξω από την Ευρώπη.
Στην κατάληξη της υπόθεσης, ο Ολυμπιακός (που σύμφωνα με την Metrosport κανείς δεν μπορούσε να τον γλιτώσει) απαλλάχθηκε και μάλιστα ομόφωνα, ενώ φυσικά δεν βρέθηκε έξω από την Ευρώπη. Αντίθετα, οι ομάδες της Θεσσαλονίκης έμειναν εκτός Ευρώπης από αντιπάλους όπως η Κόλος Κοβαλίβκα, η Κράσνονταρ και η Ομόνοια.
26/09/2020 (την επομένη της αθώωσης του Ολυμπιακού από την επιτροπή Δεοντολογίας)

 

Απίστευτο! Στο πρωτοσέλιδό μας στις 25/04 λέγαμε ότι τίποτα δεν γλιτώνει τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη αλλά τελικά απαλλάχθηκαν!
 
29/01/2021 (την επομένη της αθώωσης Μαρινάκη για την ίδια υπόθεση και στο ποινικό δικαστήριο)

 

Ένα ακόμα κουκούλωμα είναι για την Metrosport η απόφαση της ποινικής δικαιοσύνης…

10/02/2021 (την επομένη της απαλλαγής ΠΑΟΚ για την πολυιδιοκτησία)

Εδώ φυσικά δεν είχαμε “ένα ακόμα κουκούλωμα”. Εδώ μας άρεσε η απόφαση των δικαστών και μιλάμε για πανηγυρική δικαίωση, ενώ οι αθωώσεις του Ολυμπιακού ήταν κουκούλωμα.
Μάλιστα ζήτησαν πίσω και το περυσινό πρωτάθλημα που ο Ολυμπιακός κατέκτησε με 18 βαθμούς διαφορά και δύο εκτός έδρας νίκες στην Τούμπα γιατί η δικαστική περιπέτεια είχε αποπροσανατολίσει τον ΠΑΟΚ και γι αυτό έχασε τον τίτλο.
Οι δικαστικές περιπέτειες του Ολυμπιακού και η εισήγηση υποβιβασμού γιατί δεν αποπροσανατόλισαν τους Ερυθρόλευκους;

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ FORZA

«Ετοιμάζει βαλίτσες για Β εθνική ο ΟΣΦΠ – Μόνο με κρατική παρέμβαση θα αποφύγει το μοιραίο».

 
Τελικά ο Ολυμπιακός αθωώθηκε με δικαστική απόφαση και η Forza περιορίστηκε σε μία απλή αναφορά στο φύλλο της 26/09/2020: “Αθώοι Ολυμπιακός και Ατρόμητος”

 

SDNA.GR

Φυσικά από το πάρτι της πρότασης υποβιβασμού του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η ιστοσελίδα SDNA η οποία όμως δεν έδωσε εξίσου ηχηρή παρουσία όταν ο Ολυμπιακός αθωώθηκε…
Στις 23/04/2020 ο δημοσιογράφος Σταύρος Κόλκας προφητεύει ότι η εισήγηση της ερευνήτριας θα είναι δεσμευτική για το δικαστικό τμήμα:

Στις 27/04/2020 ο δημοσιογράφος, κ. Σταύρος Κόλκας εμφανίζεται βέβαιος για την καταδίκη στην επιτροπή Δεοντολογίας. Το ίδιο έλεγε από το 2015 όταν είχε ξεσπάσει η υπόθεση μένοντας εν τέλει με τον καημό:

Στο άρθρο του της 27/04/2020 καταλήγει ως εξής: “Πέστε για να αλλάξετε και μυαλά”Τελικά ο Ολυμπιακός αθωώθηκε, δεν υποβιβάστηκε και από εκείνη την ημερομηνία έχει πάρει άλλα 2 πρωταθλήματα και ένα κύπελλο. Δεν “έβαλε μυαλό”…

Στις 26/04/2020, ο διευθυντής του SDNA Βασίλης Παπαθεοδώρου, χωρίς σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας γράφει δημόσια ότι ο Ολυμπιακός πιάστηκε με το μαντρί στην πλάτη επειδή το λέει το κατηγορητήριο. Ωστόσο, σε κανέναν νομικό πολιτισμό, η ανάγνωση του κατηγορητηρίου δεν καταδεικνύει ενοχή. Η ενοχή ή η αθωότητα προκύπτουν μέσα από δίκη όπου κρίνεται αν ευσταθεί το κατηγορητήριο.

Άλλωστε ο ίδιος άνθρωπος όταν είχε εκδοθεί το παραπεμπτικό βούλευμα τo 2018 είχε τοποθετηθεί δημόσια λέγοντας ότι όλα ήταν αλήθεια. Όταν ήρθε η διπλή δικαστική αθώωση (πειθαρχικά στις 25/09/2020 και ποινικά στις 28/01/2021) ο κ. Παπαθεοδώρου δεν μας είπε ποτέ ότι “όλα ήταν ψέματα”…
Mία τέτοια τοποθέτηση παραβιάζει κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητας σε μία ποινική υπόθεση και εφόσον ο κ. Μαρινάκης ασκήσει αγωγές, ο κ. Παπαθεοδώρου θα κληθεί να καταβάλει μεγάλες αποζημιώσεις σύμφωνα με τη νομική μας εκτίμηση.

 

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
 
Οι τίτλοι σοκάρουν και καταστρατηγούν το τεκμήριο της αθωότητας, κατηγορώντας μία ομάδα ότι διασύρει το ποδόσφαιρο και την Ελλάδα επειδή αντιμετωπίζει κατηγορίες για τις οποίες αργότερα αθωώθηκε ομόφωνα από 2 δικαστήρια!

 

Στο SDNA ειρωνεύτηκαν το υποτιθέμενο θάψιμο της είδησης για την πρόταση υποβιβασμού από τα υπόλοιπα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για ενημέρωση επιπέδου Βόρειας Κορέας. Όταν όμως Ολυμπιακός και Μαρινάκης απαλλάχθηκαν το SDNA ήταν εκείνο που περιορίστηκε σε μία απλή αναφορά της αθώωσης…

 

Συνεχίζουμε: “Ολυμπιακός και Ατρόμητος θα πληρώσουν” έγραφε το SDNA. Ή μάλλον όχι, δεν το έγραφε το SDNA. Η φράση είναι μέσα σε εισαγωγικά και την έλεγε ο “Πρωινός Τύπος”… Ναι! Ο ίδιος Τύπος που υποτίθεται ότι εξαφάνισε την είδηση της πρότασης υποβιβασμού επειδή είμαστε “Βόρεια Κορέα”. Φυσικά, στην κατάληξη της υπόθεσης, Ολυμπιακός και Ατρόμητος δεν πλήρωσαν τίποτα παραπάνω από τις αμοιβές των δικηγόρων τους…

Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ:
 
554 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2017
2 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΩΩΣΕΙΣ!
Όσο οι κατηγορίες εκκρεμούσαν, το SDNA μόνο μέχρι το 2017 είχε αφιερώσει 554 άρθρα!!! Και μάλιστα το διατυμπάνιζε!

Όταν λοιπόν εκδόθηκε η απαλλακτική απόφαση του τριμελούς δικαστικού τμήματος της επιτροπής δεοντολογίας στις 25/09/2020, το SDNA περιορίστηκε σε μία απλή αναφορά. Το ίδιο έκανε όταν ήρθε και η αθώωση στο ποινικό δικαστήριο στις 28/01/2021:

 

Αλήθεια όπως θα έλεγε και το ίδιο το site, μήπως στην Βορεια Κορέα θα είχαμε καλύτερη ενημέρωση για την κατάληξη της υπόθεσης;

Δύο άρθρα για την αθώωση απέναντι σε εκατοντάδες άρθρα για τις κατηγορίες! Και όλα αυτά για μία υπόθεση που ταλαιπώρησε τον Ολυμπιακό για 7 χρόνια με προτάσεις υποβιβασμού, περιοριστικούς όρους, προσφυγές στην ΟΥΕΦΑ για ευρωπαϊκό αποκλεισμό, κτλ! Εδώ δεν είδαν κάποια σκευωρία…
Αντίθετα για το SDNA σκευωρία ήταν η ταλαιπωρία λίγων μηνών του ΠΑΟΚ για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας για την οποία αφιέρωσε ολόκληρο tag: Η σκευωρία του αιώνα!

Κλείνοντας ας θυμηθούμε δύο επώνυμες τοποθετήσεις που δεν τα πήγαν και πολύ καλά…
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Λευτέρης Δούκας, μίλησε με τα καλύτερα λόγια με την επιτροπή Δεοντολογίας λέγοντας ότι εκεί δεν υπάρχει Μαρούπα για να γλιτώσει ο Ολυμπιακός. Τελικά η Επιτροπή Δεοντολογίας απάλλαξε τον Ολυμπιακό χωρίς φυσικά καμία Μαρούπα.
Ο δικηγόρος κ. Τάκης Μπαλτάκος, πρώην νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και νυν μέλος του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, χαρακτήρισε δεμένη την εισήγηση υποβιβασμού. Η νομική του εκτίμηση δεν δικαιώθηκε:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα