Όταν ο Τσίπρας έδειχνε στη Μέρκελ τη νυχτερινή Αθήνα από ψηλά…

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το «Πανόραμα» του Προφήτη Ηλία στον Πειραιά, για το δείπνο στο οποίο παραχώρησε στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Από εκεί ψηλά της έδειξε την υπέροχη θέα του νυχτερινού Πειραιά και της Αθήνας.

Λίγο αργότερα, ο πρωθυπουργός ανέβασε μία σχετική φωτογραφία:

«Υποδέχτηκα απόψε στην Αθήνα την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σε μια Ελλάδα διαφορετική απ’ αυτή της προηγούμενης επίσκεψής της. Η Ελλάδα εξέρχεται από τη κρίση πιο δυνατή και γίνεται πια μέρος της λύσης για την ΕΕ που αντιμετωπίζει υπαρξιακά ερωτήματα», έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram ο κ. Τσίπρας, αναρτώντας μια φωτογραφία του με την Άνγκελα Μέρκελ.

Η κυρία Μέρκελ έφτασε στον Πειραιά λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Πέμπτης. Η αυτοκινητοπομπή της καγκελαρίου διέσχισε τα στενά του Πειραιά μέχρι να φτάσει στο εστιατόριο που βρίσκεται επί της οδού Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα peiraiasnews, αυτό που έκανε εντύπωση στους Πειραιώτες ήταν τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς από τη διαδρομή που ακολούθησε η Γερμανίδα καγκελάριος με τον Έλληνα πρωθυπουργό δεν υπήρχε ούτε ένα σταθμευμένο όχημα, ενώ παράλληλα όλοι όσοι είδαν τα θωρακισμένα οχήματα σχολίασαν τόσο το μήκος της πομπής, όσο και το γεγονός πως από αυτή δεν έλειπε ούτε ασθενοφόρο.

Μάλιστα, όπως είπαν πολλοί, για μία διαδρομή που κράτησε μόλις δύο λεπτά, ο Πειραιάς μπλόκαρε από την κίνηση για περισσότερα από 45 λεπτά, καθώς η πομπή που συνόδευε τους δύο ηγέτες αποτελούνταν -ούτε λίγο ούτε πολύ- από 22 οχήματα, όπως βλέπουμε και στο βίντεο που δημοσίευσε το Pireas Piraeus:

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης