Ουκρανία: Γερμανοί σπεύδουν να καταταχθούν στο «Τάγμα Αζόφ»

«Υπάρχουν πληροφορίες για 27 ακροδεξιούς που ήδη ταξιδεύουν ή προτίθενται να ταξιδέψουν στην Ουκρανία», ανέφερε η εκπρόσωπος του Γερμανικού ΥΠΕΞ

Εικοσιεπτά ναζιστές έχουν ταξιδέψει στην Ουκρανία, οι οποίοι θέλουν να ενισχύσουν τους Ουκρανούς ομοϊδεάτες τους στο «Τάγμα Αζόφ», αναφέρει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

«Υπάρχουν πληροφορίες για 27 ακροδεξιούς που ήδη ταξιδεύουν ή προτίθενται να ταξιδέψουν στην Ουκρανία», ανέφερε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.

«Ναι μεν πρόκειται για μικρή ομάδα υπόπτων, αλλά οι Αρχές λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τον κίνδυνο …», πρόσθεσε.

Οι πρώτοι ναζιστές είναι ήδη καθοδόν, τρεις έφυγαν από τη Γερμανία για να λάβουν μέρος στις μάχες στην Ουκρανία ενώ συνολικά 12 ακροδεξιοί έχουν ήδη επιστρέψει στη Γερμανία, αναφέρει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι επαναπατριζόμενοι δεν απειλούνται με ποινικές διώξεις. Στην ειδική περίπτωση των εξτρεμιστών, ωστόσο, οι Αρχές έχουν θέσει ως στόχο να εμποδίζουν ανθρώπους να ταξιδεύουν στην εμπόλεμη ζώνη για να αποτρέπουν νεοναζί από το να εκπαιδεύονται με όπλα ή να αποκτούν εμπειρία μάχης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα