ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ: Αντι-διάγγελμα ετοιμάζει ο Τσίπρας

Όλα τα έχουμε δει σε αυτήν τη χώρα, αλλά αντι-διάγγελμα ποτέ. Όσες φορές στην ιστορία οι πρωθυπουργοί αποφάσιζαν να απευθυνθούν στους πολίτες μέσω διαγγελμάτων, οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης τους άκουγαν και ασκούσαν κριτική. Τώρα όμως με τον Αλέξη Τσίπρα είναι όλα διαφορετικά.

Οπότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε αντι-διάγγελμα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. «Μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο ακόμη μια παράσταση, με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο. Ως εδώ όμως η κοροϊδία. Αμέσως μετά, θα κάνω δημόσια δήλωση σε όλα τα ΜΜΕ», έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος βλέπει πως ό,τι κι εάν λέει δεν βρίσκουν απήχηση στην κοινωνία και τους πολίτες.

Σε δύο βάρκες

Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε πως ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να κοντράρει την κυβέρνηση στη βάση της πανδημίας, κατηγορώντας ότι αδυνατεί να την αντιμετωπίσει. Κι ενώ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, αλλά τη στάση του να χαϊδεύει και τους αντιεμβολιαστές δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις ως υπεύθυνη. Ακόμη και αυτό που ισχυρίζονται από την Κουμουνδούρου το «προαιρετική υποχρεωτικότητα» αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και οι φιλόσοφοι της εποχής προσπαθούν να εξηγήσουν τι θέλουν να πουν οι ποιητές.

Όμως εκεί που θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι είναι εάν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας κάνει δεκτές τις εισηγήσεις για να πιέσει την κυβέρνηση ζητώντας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στα σώματα ασφαλείας. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο θα πιέσουν την κυβέρνηση και θα την εκθέσουν καταγγέλλοντας την πως δεν παίρνει δύσκολες που αφορούν προνομιακά κοινά της, όπως οι αστυνομικοί.

Φυσικά μπορεί ο καθένας να καταλάβει ότι ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει την όποια επιρροή του έχει στα σώματα ασφαλείας. Διότι είναι πολύ λογικό οι άνδρες και οι γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας να οργιστούν. Κι αυτό επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ συνέτρεξε να συμπαρασταθεί στους ανεμβολίαστους γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ βγάζει στη σέντρα τους άνδρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας.

Προς ώρας δεν υπολογίζουν τις πιθανές επιπτώσεις της επιλογής τους και γι’ αυτό και ο Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε επερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα