Παγκόσμιο στίβου: Η ώρα των Τεντόγλου, Καραλή, Τζένγκο, Εμμανουηλίδου και Σκαρβέλη

Οι Έλληνες αθλητές μπαίνουν στη «μάχη» για την 5η ημέρα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος.
Ένα γεμάτο αγωνιστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα έχουμε στην 5η ημέρα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος (23/8) στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Πέντε Έλληνες αθλητές και Ελληνίδες αθλήτριες θα «πέσουν στη μάχη» της μεγάλης διοργάνωσης.

 

Πρώτος χρονικά θα μπει στον αγωνιστικό χώρο του εθνικού σταδίου της Βουδαπέστης ο Εμμανουήλ Καραλής. O 23χρονος άλτης του επί κοντώ θα βρίσκεται στο Β’ προκριματικό γκρουπ και ξεκινά την προσπάθεια του στις 11:15. Το όριο πρόκρισης για το τελικό είναι στα 5,80 μ. και στο γκρουπ θα βρίσκονται συνολικά 17 αθλητές. Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο φέτος έχει στα πόδια του άλμα πάνω από τα 5,82 μ. που είναι και νέο ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό στίβου, ενώ στον κλειστό έχει ξεπεράσει τα 5,86 μέτρα.

Αμέσως μετά είναι η σειρά του Μίλτου Τεντόγλου. Ο κορυφαίος άλτης του μήκους είναι αυτός που ξεκινά τις προσπάθειες στο Α’ προκριματικό γκρουπ (12:15) και φυσικά στόχος του είναι στο πρώτο κιόλας άλμα να ξεπεράσει τα 8,15 μ. που είναι το όριο πρόκρισης για τον τελικό (24/8, 20:00). Ο “ χρυσός” Ολυμπιονίκης που προπονείται με τον Γιώργο Πομάσκι έχει τονίσει ότι στόχος του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Στον ακοντισμό των γυναικών η Ελίνα Τζένγκο είναι αυτή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό αγωνίζεται στο Β’ προκριματικό γκρουπ (12:55) και θα πρέπει να στείλει το ακόντιο πέρα από τα 61,50 μ. που είναι το όριο για τον τελικό. Φέτος έχει βολή στα 63,65 μέτρα.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου είναι το νεαρότερο μέλος της ελληνικής αποστολής και στη Βουδαπέστη κάνει ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση. Η νεαρή αθλήτρια θα αγωνιστεί στα 200 μ. έχοντας ήδη πετύχει το στόχο της στη σεζόν, που ήταν το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κ23. Η αθλήτρια θα τρέξει στον 7ο διάδρομο της δεύτερης προκριματική σειράς. Την πρόκριση για τον ημιτελικό θα πάρουν οι τρεις πρώτες από κάθε σειρά και οι έξι καλύτεροι χρόνοι.

Στο απογευματινό πρόγραμμα έχουμε την συμμετοχή της Σταματίας Σκαρβέλη στον προκριματικό της σφυροβολίας. Η 28χρονη πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στο Α’ προκριματικό γκρουπ (20:00) και στόχος της είναι να ρίξει βολή κοντά στα 73 μ. που είναι το όριο πρόκρισης για τον τελικό του αγωνίσματος. Η Σκαρβέλη φέτος έχει καλύτερη βολή στα 69,79 μέτρα. Οι διοργανωτές προχώρησαν σε μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, που αναμένονται αύριο στην πόλη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα