Παιδιά με ειδικές ανάγκες δημιούργησαν πορτρέτο 35 τ.μ. με τη μορφή του Μίκη Θεοδωράκη

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ξάνθης τίμησαν τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό

Μια είδηση που προκαλεί συγκίνηση και εντύπωση έρχεται από την Ξάνθη, καθώς παιδιά με ειδικές ανάγκες δημιούργησαν ένα τεράστιο πορτρέτο, 35 τετραγωνικών μέτρων, αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ3, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ξάνθης, προχώρησαν σε αυτή την κίνηση με την αφορμή της συμπλήρωσης δέκα μηνών, στις 2 Ιουλίου, από την απώλεια του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.

Ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κλεομένης Ψωμακέλης είπε στην ΕΡΤ3 ότι πρόκειται για παιδιά με ειδικές ανάγκες που χρησιμοποίησαν γι’ αυτόν τον σκοπό, ανακυκλώσιμα υλικά, όπως συσκευασίες ψυγείων και πλυντηρίων, κατόπιν συνεννόησης με τους καταστηματάρχες. Στη συνέχεια, έφτιαξαν το τεράστιο παζλ και έπειτα ζωγράφισαν με πολλή αγάπη, μεράκι και υπομονή ένα – ένα τα κομμάτια του.

Επίσης, μαθήτριες και μαθητές ένωσαν τις φωνές τους και τραγούδησαν το αγαπημένο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη «Του Μικρού Βοριά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα