Παλαιοχριστιανοί – Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Δεν υπάρχει νόμιμη οργάνωση, αυτοί λένε ό,τι θέλουν»

«Δεν πρέπει να δίνουμε μεταφυσικές ερμηνείες γιατί μπορεί να είναι ο σκοπός τους να δημιουργήσουν οπαδούς και να μπορούν να ελεγχθούν»

Στην υπόθεση με την οικογένεια των αυτοαποκαλούμενων παλαιοχριστιανών στην Κορινθία αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

«Η υπόθεση είναι προβληματική και η επίφαση που έχουν δώσει ότι είναι μία παλαιοχριστιανική αίρεση ή οργάνωση δεν απηχεί καμία πραγματικότητα. Αυτή είναι η επίφαση όλης αυτής της κατάστασης. Δεν υπάρχει παλαιοχριστιανική οργάνωση, δεν υπάρχει νόμιμη τουλάχιστον θρησκευτική οργάνωση με τέτοια ονομασία καταγεγραμμένη στο μητρώο του υπουργείου Παιδείας περί θρησκευτικών οργανώσεων και θρησκευτικών ομάδων και κοινοτήτων. Άρα οι κύριοι αυτοί λένε ό,τι θέλουν», δήλωσε στο Action 24 ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

«Δεν πρέπει να δίνουμε μεταφυσικές ερμηνείες και προσεγγίσεις γιατί μπορεί να είναι και ο σκοπός του να δημιουργήσουν μία ομάδα, να δημιουργήσουν οπαδούς και να δημιουργήσουν μια κατάσταση που δεν μπορεί να ελεγχθεί», σημείωσε τονίζοντας ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη διαχείριση του θέματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα