bpbg
bpbg

Πάλι στην απ’ έξω ο Ολυμπιακός από τον Περέιρα

Οι πίνακες διαιτητών του Πορτογάλου είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα του Ιβάν, κάτι λίγο του «Τίγρη», ενώ ο Μαρινάκης θα ψάχνεται να βρει κανέναν «δικό» του

Όλοι οι καλοί χωράνε. Και Κομίνης και Τσαμούρης και Κουτσιαύτης. Και Βάτσιος και Κατσικογιάννης. Μεγάλη καρδιά είναι ο Μέλο Περέιρα. Ούτε έναν παραπονούμενο δεν άφησε για την άλλη σεζόν.

Κι αν έφαγε τον Λάμπρου και τον Γρατσάνη, κανένα πρόβλημα. Θα παίξουνε ένα χρόνο στη Super League2 κι επανέρχονται, την υγειά τους να ’χουνε. Είπαμε, ο Περέιρα των 22.500 ευρώ τον μήνα έχει μεγάλη καρδιά. Όλοι πρέπει να πάρουνε μερίδιο. Στα σφυρίγματα, βέβαια.

Αλλού είναι το θέμα με τους πίνακες. Πάλι στην απ’ έξω τον έχει τον Ολυμπιακό ο Περέιρα.

Άντε ο Τσαγκαράκης και κανένας άλλος, λόγω του Κωνσταντινίδη. Πουθενά αλλού δεν υπάρχει κόκκινο χρώμα. Ο Μουρτζίλας από την Ημαθία είναι Μακεδόνας. Καταλαβαινόμαστε. Μπήκε ο Μαλούτας στους πίνακες από την Ημαθία.

Ο προηγούμενος από τον Μουρτζίλα πρόεδρος στην ΕΠΣ Ημαθίας το είχε κόψει στα δύο το καρπούζι. Ο Μελισσανίδης είναι γίγαντας γιατί δίνει λεφτά την Παναγία Σουμελά και ο Σαββίδης είναι ψυχούλα. Έτσι είχε πει.

Τώρα, που ανέλαβε ο Μουρτζίλας, δεν είναι μαζί οι Πόντιοι, είναι χώρια. Κι έτσι ο Μουρτζίλας έκανε δήλωση ότι ο ΠΑΟΚ δίκαια πήρε το πρωτάθλημα και ότι έπρεπε να το πάρει και πέρυσι.

Κι η πλάκα ποια είναι τώρα. Το Σαββιδοτεχνείο γράφει ότι ο Πορτογάλος έκανε μονάχος του τις επιλογές. Ότι δεν δέχτηκε πιέσεις από κανέναν βλαχοπρόεδρο.

Τα ’κοψε μαχαίρι αυτά, σου λένε οι Σαββιδοτέχνες. Που τον βρίσκουνε μια χαρά τον Περέιρα. Άπαξ και διατήρησε Τσαμούρη, Κουτσιαύτη και τα άλλα τα καλά τα παιδιά, το πάει το γράμμα. Όλα άσπρα.

Και ρωτάω τώρα εγώ. Πού τον είδε τον Μαλούτα ο Περέιρα να παίζει; Πού τον είδε τον Τσαγκαράκη; Έχει, δηλαδή, άποψη; Να βγει να το πει. Ότι τους παρακολούθησε σε τέσσερα-πέντε παιχνίδια και του άρεσαν.

Να μην ξεφύγουμε, όμως. Άπαξ κι επανήλθανε Κατσικογιάννης, Βάτσιος και Καραντώνης (κι αυτός από την Ημαθία») το έργο θα παιχτεί πάλι το ίδιο.

Ο Ιβάν θα κάθεται στην πολυθρόνα, ο Μελισσανίδης θα έχει ψιλοαγωνία, μήπως γίνει καμία στραβή και ο Μαρινάκης, θα βγάλει κάνα δυο-τρεις εκπομπές στο κανάλι του για τη διαιτησία. Έτσι θα παιχτεί το έργο.

Κι άντε, να τον κάνουνε καλά τον Μαρινάκη, έτσι και βρεθεί διαιτητής με τσίμπλα στα μάτια και δώσει κανένα πέναλτι. Το ’χε γράψει τις προάλλες η «Α», ότι δεν χάνεται το επόμενο πρωτάθλημα.

Κανονικά, τα διπλάσια λεφτά πρέπει να διεκδικήσουνε από την ΕΡΤ οι ομάδες κι όχι να πάρουν τα μισά, που όπως λέγεται θα τους προτείνουν.

Έτσι είναι. Ο Περέιρα που έχει τη στήριξη των νταβατζήδων FIFA/UEFA το πάει μια από τα ίδια το νταβαντούρι κι εφέτος. Τώρα, να έχει πάρει τίποτα διαβεβαιώσεις ότι οι Γραμμένοι θα καταργηθούν για να γίνει καμιά νέα επιτροπή εξομάλυνσης για να εξομαλύνει την προηγούμενη, δεν το γνωρίζω. Κι έτσι να γίνει, τι θα κάνει ο νέος εξομαλυντής; Θα μπει μέσα να σφυρίξει;

Να σ’ το πω αλλιώς. Αφού Ο Πορτογάλος λέει ότι έκανε τις καλύτερες επιλογές, θα βάλει τον Κομίνη να σφυρίξει ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ή ΑΕΚ-ΠΑΟΚ;

Ερώτηση κάνω. Δεν θα τον βάλει, γιατί θα μυρίζει μπαρούτι. Δικαιολογημένα, σου λέω εγώ. Δεν ξεχνούν οι ΠΑΟΚτσήδες το γκολ του Βαρέλα.

Μάλιστα. Αν βάλει τον Βάτσιο σε ματς του Ολυμπιακού, τι θα μυρίζει; Θυμάρι; Ξεχνάνε οι Ολυμπιακοί ότι ο Βάτσιος έδωσε πέναλτι δυο μέτρα έξω από την περιοχή στην ΑΕΚ στο ματς με τη Λαμία στο Περιστέρι; Υπάρχει καμία διαφορά;

Ο Μέλο, που είναι τίγκα στο μέλι, μπορεί να το σώσει, σου λέω εγώ. Ποιο VAR τώρα και παπαριές. Απάτη είναι το VAR και θα σ’ το αναλύσω όταν έρθει στην Ελλάδα γιατί είναι απάτη.

Αλλιώς μπορεί να το σώσει. Να πηγαίνει ο ίδιος παρατηρητής στα ντέρμπι. Έχει να φοβηθεί τίποτα; Δεν νομίζω. Με κόπο και προσπάθεια και δικαιοκρισία έβγαλε τους πίνακες. Ποιος θα τον πειράξει; Κανένας, σου λέω εγώ. Όλοι προσοχή θα βαράνε μπροστά του.

Οι κομματικοί τι θα κάνουν με Μαυρωτά;

Να κάνουμε και λίγη πλάκα με τους διαιτητές του Περέιρα, που όπως θα διαβάσετε στη διπλανή στήλη, είναι όλοι τους λίρα εκατό, κοκόρια με λοφίο.

Ο Μαυρωτάς τι γνώμη έχει; Είναι καλοί οι πίνακες; Δήλωσε βέβαια ότι δεν ασχολείται με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Στα ερασιτεχνικά αγωνίσματα, όμως, δεν υπάρχουν διαιτητές; Στις καταδύσεις δεν υπάρχουν κριτές; Στην πάλη; Στην πυγμαχία; Στο τάε κβον ντο; Στην κωπηλασία; Παντού υπάρχουνε.

Ξέρει ο νέος γγΑ τι παίζεται; Δεν νομίζω. Μιλάμε ότι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό υπάρχουν «γάτοι με πέταλα». Παιδιά που αβαντάρονται για μοριοδότηση και άλλα τέτοια. Και θα πάει ο Μαυρωτάς με το σοφοστικέ γυαλί να το ελέγξει όλο αυτό το πράγμα; Δεν πρέπει να κάνει άλλη δουλειά.

Ύστερα, υπάρχουν και ομοσπονδιάρχες που είναι του κόμματος. Θέλουν το κάτι παραπάνω. Κι οι ομοσπονδιάρχες ελέγχουν τα σωματεία από τα οποία ψηφίζονται. Και στις εκλογές τους πλησιάζουν οι υποψήφιοι βουλευτές για ψηφαλάκια. Καλά ξεμπερδέματα.

Διαβάστε επίσης